Foto: Shutterstock
Latvijas laika apstākļi šajā vasarā ir mainīgi – te pamatīga svelme, te jāmeklē skapī rudens jaka. Šī iemesla dēļ daudzi ieplāno savus atvaļinājumus ārpus valsts robežām, taču veiksmīga ceļojuma atslēga ir pārdomāta un laicīga gatavošanās.

"Ordinary Traveler" raksta, ka katram ceļot gribētājam vajadzētu vairākas reizes apskatīt savu ceļošanas somu un līdz galam apsvērt, vai tiešām viss esošais saturs ir jāņem līdzi. Viena no izplatītākajām problēmām ir pārkrāmēšanās jeb pārāk daudzu mantu esamība brauciena laikā.

Tas ir saprotams, ka gribas paņemt tik daudz mantu, lai visām iespējamajām dzīves situācijām būtu apģērbs, taču nereti pārkrāmēšanās rezultējas pārāk smagās bagāžās. Visnotaļ kuriozi ir skati, kad pie bagāžas nodošanas punkta tiek konstatēts, ka svars ir pārāk liels – tad vaļā tiek rauti koferi un mugurā vilktas papildu drēbes.

Laika taupības nolūkos cilvēki nereti izvēlas lidojumos ar pārsēšanos, atvēlot minimālu laiku starp reisiem. Visiem zināms, ka lidojuma apstākļus nav mūsu spēkos ietekmēt, tāpēc var rasties patiešām nepatīkamas situācijas, ja iepriekšējais lidojums "aizķeras" kaut tikai par pāris minūtēm.

Ieteikums – labāk pāris stundas pasēdēt lidostā, nekā steigties uz nākamo lidojumu. Aiztaupīsi sev liekas galvassāpes, un gaidīšanas laiku vari izmantot grāmatu lasīšanai, veikalu apskatei, kā arī galamērķa interesantu vietu noskaidrošanai.

Atceries, ka pirms brauciena ir svarīgi iegādāties arī veselības apdrošināšanu. Tās ir ļoti dažādas, tāpēc atvēli laiku to izvēlei un varēsi sevi pasargāt no neparedzamām situācijām.

Foto: Shutterstock

Neieplāno viena brauciena ietvaros pārāk daudz apskates vietas un objektus. Patiesībā pārāk liela plānošana un domāšana nenoved pie laba rezultāta – ja pārāk ļoti ieciklēsies, ka dienas laikā jāpaspēj izstaigāt pieci muzeji, trīs parki un lielveikals, nespēsi nevienu no tiem līdz galam izbaudīt. Tāpat vajadzētu vairāk ieklausīties vietējo cilvēku ieteikumos, jo viņi var parādīt "apslēptos dārgumus".

Lai arī kā gribētos atvaļinājuma laikā redzēt un dzirdēt pēc iespējas vairāk, ļauj sev atpūsties. Izbaudi mierīgu kafijas pauzi ne tikai 10 minūšu garumā, bet ilgāk.

Laicīga naudas maiņa – lūk, tas ir svarīgi! Uzreiz pēc iebraukšanas vai nolaišanās jaunā valstī, kuras valūta nav vis eiro bet, piemēram, mārciņas vai dolāri, tev ir nepieciešamība tos samainīt. Būtu vēlams vispirms pārskatīt valūtas kursus un izsvērt, kur maiņa būtu visizdevīgākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!