Gaismas un gastronomijas festivāli, iespēja noķert pēdējos saules starus, sērfošana un kultūra - oktobrī ir ļoti daudz ko darīt aktīviem ceļotājiem, un arī tiem, kam atvaļinājums iekritis šajā rudens mēnesī, nav vērts skumt, jo iespēju labai atpūtai netrūkst. Lūk, pieci Turismagids.lv ieteikumi, kurp doties.

Krāšņi svētki Berlīnē

3. oktobrī jau atkal visā Vācijā tiks svinēta Vācijas Vienības diena, jau 24. reizi pieminot Vācijas atkalapvienošanu. Tieši galvaspilsētā Berlīnē šis nozīmīgais vēsturiskais notikums tiek atzīmēts ar daudziem pasākumiem Brandenburgas vārtu tuvumā. Tā kā Vācijas Vienības diena šogad iekrīt brīvdienā, Berlīnē no 3. līdz 5. oktobrim notiks ļoti daudzi gan atceres, gan svētku pasākumi.

Foto: EPA-AFI

Savukārt no 10. - 19. oktobrim slavenākās Berlīnes celtnes varēs ieraudzīt pilnīgi citās krāsās, nekā ierasts. Pilsētu pārņems košais gaismas festivāls, kas notiks jau desmito reizi. Mirdzēs gan Berlīnes doms un vecā Tempelhofas lidosta, gan Reihstāgs un Siegessäule statuja. Savukārt Aleksandra laukumā esošais TV tornis, ko mēdz dēvēt arī par Telesparģeli (Telespargel), ik pa brīdim kļūs zaļš.

Vairāk informācijas par festivālu www.festival-of-lights.de, kā arī par vietām un objektiem, ko vēl apskatīt Vācijas galvaspilsētā Berlīnē lasiet šeit.

Saule pie Vidusjūras

Ja vēlaties noķert pēdējos saules starus un siltumu oktobrī, protams, jādodas uz dienvidiem. Vidusjūra, Egejas jūra, okeānu salas – tā ir īstā vieta, kur aizvadīt rudeni!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!