Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirms 122 gadiem pasaulē nāca izcilais multiplikators Volts Disnejs. Šodien bērnus priecē ne tikai viņa multiplikācijas klasika, bet arī izcilie izklaides parki, ko dēvē par Disnejlendām. Tajās izpriecāties dodas visu vecumu cilvēki – no mazuļa līdz pieaugušajam, kas vien prot līksmot. Pirmā Disnejlenda tika atklāta 1955. gadā. Tagad pasaulē uzcelti un darbojas pavisam pieci Disneja multiplikācijas varoņu parki.

"Disneyland Resort" Anaheimā , ASV

Volta Disneja multeņu parks jeb Disnejlenda Anaheimā, Kalifornijā ir pirmais un slavenākais parks ar tematiskām ielām un pasaku tēlu kvartāliem, mākslīgi izveidotiem, bet gluži kā īstiem tropiskajiem mežiem un džungļiem, mežonīgo rietumu imitācija un nākotnes pasaules vīzijām.

"Walt Disney World Resort" Floridā, ASV

Lielisks iemesls pavadīt ģimenes atvaļinājumu netālajā Orlando ir tas, ka pārdesmit kilometrus no pilsētas slejas otrs populārākais pasaules Disneja parks – "Walt Disney World Resort" . Parkā ir divi lieliski akvaparki, zinātnes un pētniecības centru "Epcot". Šī parka teritorija ir divreiz lielāka par Manhetenu.

 


"Disneyland Paris", Francija

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vienīgais Eiropas Disneja parks, ko iecienījušas Eiropas tūristu ģimenes. Atrodas 30 km no Parīzes. Disnejlenda ir sadalīta vairākos tematiskajos parkos – ASV galvenā iela, Piedzīvojumu zeme, Fantāziju zeme , Pierobežas zeme un Atklājumu zeme. Lai izbaudītu visas parka piedāvātās izklaides, rēķinieties ar 2-3 dienām. Zinātāji iesaka biļetes iegādāties laicīgi internetā, lai pie atrakcijām nebūtu jāstāv stundām garās rindās. Braukšanai labāk izvēlēties laiku, kad Francijā nav skolas brīvlaiks.


"Disneyland Tokyo", Japāna

Tokijas Disnejlenda šogad nosvinēja apaļu 30gadi. Japāņi no liela līdz mazam ir burtiski apsēsti ar Disneja ideju un tēliem, tāpēc tieši Japānā tapa pirmais Disneja parks ārpus ASV teritorijas. Tokijā izvietotais Disneja parks ir ar vismodernākajām tehnoloģijām un zinātnes sasniegumiem aprīkotais parks, kur vēsture iet roku rokā ar zinātni un izklaides industriju. Parks Tokijā ir viena no tūristu iecienītākajām vietām Japānā.

"Hong Kong Disneyland Resort", Honkonga

2005. gadā tika atklāta jaunākā Disnejlenda – Honkongas Disneja parks. Tas izbūvēts uz milzīgas mākslīgās salas. Parka izbūvē finansiāli iesaistījās valdībai, tādējādi cerot iegūt krietnus finansiālus ieguvumus no tūrisma jomas. Šī parka apmeklējumu iesaka apvienot ar citām Āzijas iepazīšanas gaitām, jo pats parks vēl tikai attīstības stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!