Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina statistikas dati, tūrisma nozarē vērojams cenu pieaugums, kas ietvert gan aviobiļešu paaugstināšanos, gan viesnīcu rezervācijas cenu dārdzināšanos. Lai bailes no lielajām izmaksām tomēr neatturētu laiku pa laikam baudīt svešas zemes, piedāvājam septiņus ekspertu ieteikumus, kā ceļojuma laikā ietaupīt.

Izvēlies izdevīgāku ceļošanas laiku

Nav noslēpums, ka sezonas laikā ievērojami pieaug cenas gan transportam, gan apmešanās vietām un izklaidēm. Šai sakarā izdevīgākais ceļošanas laiks ir septembris, kad lielākajā daļā valstu tūrisma sezona ir teju noslēgusies, tomēr patīkami laikapstākļi un interesantas laika pavadīšanas iespējas joprojām ir spēkā.

Izvairies no īsiem ceļojumiem nedēļas nogalēs

Brīvdienās izmaksas par viesnīcām ir ievērojami dārgākas nekā darba dienās. Ja plāno īsu ceļojumu, centies izvairīties no nakšņošanas svešumā nedēļas nogalē, pārkārtojot ceļojuma plānu tā, lai tas ilgtu darba dienu laikā.

Velti laiku aviobiļešu atrašanai

Uzskats, ka ar pāris klikšķiem iespējams atrast izdevīgāko aviobiļešu piedāvājumu, ir maldīgs. Velti laiku, lai izpētītu pēc iespējas vairāk piedāvājumu – tas ļaus ietaupīt ievērojamas naudas summas.

Rezervē viesnīcu un turpini meklēt

Pēdējā brīdī nereti iespējams atrast patiesi izdevīgus viesnīcu piedāvājumus, tomēr neriskē palikt bez nakts mītnes pavisam. Tā vietā rezervē viesnīcu savlaicīgi un turpini meklēt izdevīgākus piedāvājumus – rezervāciju vairumā viesnīcu iespējams atcelt, nezaudējot naudas līdzekļus.

Izpēti brīvā laika pavadīšanas iespējas jau laicīgi

Lai neuzķertos uz tūristu lamatām, internetā jau laikus sameklē apskates vietas, kā arī kafejnīcas, restorānus un citu sev nepieciešamo informāciju par to, kā ietaupīt. Vērts iepazīties arī ar vietējo ieteikumiem – šai sakarā lieti noderēs gan plašs paziņu loks, gan interneta aplikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!