Foto: Shutterstock

Ja kādreiz esi sapņojis par atpūtu Francijas pilsētā Bordo, tad pietiek sapņot un jāķeras pie lietas. Tā kā šajā vasarā ar lidsabiedrību "airBaltic" uz Bordo iespējams aizlidot ar tiešo reisu, "Tūrisma Gids" piedāvā konkursu, kurā iespējams laimēt lidojumu divām personām uz šo Francijas vīna reģionu.

Bordo atrodas Francijas dienvidrietumu daļā, un to mēdz dēvēt gan par vīnu galvaspilsētu, gan "dusošo skaistuli". Lai arī agrāk varbūt Bordo varēja šķist iemigusi, tagad tā ir neparasti atvērta un jauneklīga pilsēta, kurā dzīvība kūsāt kūsā. Un kā nu ne – tā ir neprātīgi pievilcīga tūristiem, jo tās arhitektūra, daba un kulinārā garšu buķete ir pat ļoti baudāma. Ne velti Bordo reiz iemantojusi gan labākā Eiropas galamērķa titulu, gan arī nodēvēta par aktuālāko galamērķi pasaulē pilsētu kategorijā.

Foto: Shutterstock

Ko tur darīt? Dodies uz majestātisko "Place de La Bourse" teritoriju, kur, no attāluma skatoties, divu centimetru dziļā ūdens spogulī novērojams perfekts ēkas atspulgs, un apskati arī citus vēsturiski zīmīgus un diženus pilsētas apskates objektus. Apbrīno pasakaino arhitektūru un izkustini kājas pa Bordo senāko pilsētas daļu, kas, starp citu, ir iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Dodies muzeju tūrē, baudi laiku nesteidzīgās pastaigās gar Garonnas upes krastiem vai pazūdi gardo ēdienu sarakstu karuselī. Iespēju ir daudz, turklāt jāsaka, ka slavenā vīna pilsēta arvien uzlabo izklaižu un atpūtas piedāvājumus, lai Bordo būtu patīkama tās viesiem.

Lai uzzinātu vairāk par konkursu un piedalītos izlozē, dodies uz "Tūrisma Gids" feisbuka kontu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!