Foto: Shutterstock
Ceļošana 2020. gadā bija vareni sarežģīta. Situācija mainījās pat pa dienām. Speciālisti ieteica aplūkot tuvākas vietas un bez vajadzības nedoties uz svešām zemēm. Savukārt 2021. gads ir tikai sācies. Lai arī šobrīd situācija nebūt nav vienkārša, ir cerība, ka gads ieviesīs pozitīvas pārmaiņas. Vai ceļošana būs iespējama 2021. gadā, vai arī piedzīvojumu meklētāju skaits saruks? Domās un viedokļos dalās pieredzējuši ilgtermiņa ceļotāji.

"Ceļojumu plānu veidošana 2021. gadā, visticamāk, nebūs vienkārša, jo situācija valstīs mainās bieži un neparedzami. Tomēr uzskatu, ka nedrīkst ļauties negatīvajam, kas notiek visapkārt, un katram jāatrod sev labākais veids, kā šo laiku pavadīt produktīvi un patīkami. Mums tas būtu – atrasties vietā, kur jūtamies tik labi, ka pat neprasās no turienes braukt prom, lai ceļotu. Mums tāda vieta ir Bali, kur līdz šim ar pārtraukumiem esam nodzīvojušas jau gadu. Tāpēc janvārī meklēsim iespējas, kā nokļūt Bali, un nobāzēsimies tur uz pusgadu. Ja Covid-19 situācija ar vakcīnu palīdzību šajā laikā uzlabosies un ceļot kļūs drošāk, gada otrajā pusē labprāt to arī darīsim," par ceļošanu 2021. gadā izsakās ceļotāja Anete Ilmete.

Anete ceļo kopā ar Gitu Ozoliņu (ar viņu stāstu vari iepazīties te). Viņas jau vairākus gadus apceļo pasauli, daloties ar pieredzēto "The Travel Leaf". Arī viņas šobrīd atrodas Latvijā. Vasarā izlēmušas, ka drošāk būs pavadīt pāris mēnešu Latvijā, lai pavērotu, kas pasaulē notiek saistībā ar Covid-19. Lai gan jau rudenī bija plānots atgriezties Āzijā, tā arī vēl nekur nav izdevies aizbraukt – situācija pasaulē strauji mainās. Vienas robežas tiek atvērtas, citas tikmēr aizvērtas... "Mums kā "digital" nomadiem vienmēr jādomā divi soļi uz priekšu – kur varam braukt un nobāzēties uz laiciņu un uz kurieni pēc tam varēsim izbraukt no valsts, lai dotos tālāk. Kā galamērķa plānu salikām, tā līdz lidojuma brīdim viss ātri vien mainījās," pērn pieredzēto neparedzamību raksturo Anete.

Līdz pandēmijai Anetes un Gitas ikdienas dzīve un arī darbs nozīmēja regulāru atrašanos ceļā. Vienu mēnesi sērfojušas un kāpušas vulkānā Bali, nākamajā fotografējušas mārketinga kampaņu viesnīcu zīmolam Kalifornijā, bet tad abas filmējušas video sērijas Taizemē. "Gan brīva pārvietošanās pa pasauli, gan sadarbības iespējas ar ceļojumu industrijas zīmoliem līdz ar pandēmijas parādīšanos ļoti sašūpojās un vēlāk apstājās pavisam. Tāpēc droši varu teikt – ikdiena izmainījās pa 180 grādiem. Bet, kas attiecas uz iespējām nopelnīt, – tiešsaistes biznesa vidē pandēmija savā ziņā izdarīja vairāk laba nekā slikta. Pasaule pārliecinājās, ka lielāko daļu pakalpojumu un vajadzību var realizēt internetā. Un tie, kuri jau piedāvāja savus pakalpojumus attālināti vai spēja ātri reaģēt un pārnest biznesu tiešsaistē, bija ieguvēji. Līdz ar to mūsu tiešsaistes biznesa daļa – apmācības un klientu projekti, ko jau iepriekš darījām paralēli ceļošanas projektiem, – turpinājās kā līdz šim."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!