Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas aviokompānija "Lufthansa" trešdien, 9. septembrī, pilotu streika dēļ atcels 1000 lidojumus no un uz Vāciju, kas ietekmēs apmēram 140 tūkstošus pasažieru, paziņojusi kompānija. Arī lidojumi uz Rīgu ir atcelti, vēsta lidostas "Rīga" mājas lapa.

Streiks sākās otrdien, dēļ kā tika atcelti ap 1000 "Lufthansa" reisu, un Vācijas pilotu arodbiedrība "Vereinigung Cocpit" paziņojusi, ka tas turpināsies arī trešdien. 9. septembrī paredzēti 1250 reisi, no kuriem notiks tikai 500, atklāj "Lufthansa".

Streiks, ko izraisījusi ilgstošā nespēja vienoties par pilotu agrāku pensionēšanos, neiespaido pārējās grupas kompānijas - "Germanwings", "Swiss", "Austrian Airlines" un "Brussels Airlines", kas strādās atbilstoši grafikam, ziņo portāls "Yahoo!".

"Lufthansa" izplatījusi atvainošanos pasažieriem par sagādātajām neērtībām un piebilst, ka atceltos lidojumus varēs pārreģistrēt bez maksas, savukārt Vācijas iekšezmes reisu pasažieri var nomainīt lidmašīnas biļetes uz Vācijas dzelzceļa reisu biļetēm.

"Lufthansa" par streika otro dienu ir iesniegusi sūdzību Frankfurtes darba tiesā, norādot, ka streika pagarināšana bijusi prettiesiska.

Šis ir 13. pilotu streiks pēdējo 18 mēnešu laikā.

Aviokompānija un arodbiedrība nespēj vienoties par pilotu pensionēšanos, kas šobrīd paredz iespēju pamest darbu jau 55 gadu vecumā un saņemt 60% no pensijas iekams viņi sasniedz noteikto pensionēšanās vecumu, 65 gadus.

Tāpat piloti ir noraizējušies par "Lufthansa" interesi pieaugošās konkurences apstākļos attīstīt zemās cenas aviokompānijas. Kompānija jau ir uzticējusi lielāko daļu iekšzemes un vidējās distances lidojumus "Germanwings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!