Foto: Imago/Scanpix/LETA

Parīze pavasarī ir tik skaista! Bet tieši tagad tur, gluži tāpat kā citviet Francijā, notiek protesti un streiki pret jauno pensionēšanās vecumu. Parīzes ielās krājas atkritumi, atcelti avioreisi, sabiedriskais transports kursē ar ievērojamām nobīdēm no grafika. Ko tas nozīmē tiem, kuri plāno apmeklēt valsti tuvākajās nedēļās?

Kā streiki ietekmējuši ceļošanu pa Franciju

Nesenākais streiks visā valstī notika 28. martā. Arodbiedrības paziņojušas, ka nākamā plaša mēroga akcija notiks 6. aprīlī, bet reizēm informācija par plānotajiem streikiem un protestiem parādās vien dažas dienas pirms faktiskās norises.

Tā kā parasti streiki Francijā ilgst vienu vai divas dienas nedēļā, ļoti cieš sabiedriskais transports – gan vietējais, gan starppilsētu. Piemēram, otrdien nemieru laikā tika atcelti "Eurostar" un TGV vilcienu reisi, kā arī kavējās daudzu starppilsētas maršrutu reisi.

Cieš arī lidostas. Vissūrāk klājas Marseļas, Tulūzas un Parīzes Orlī lidostām, visdrīzāk, streika sekas būs jūtamas līdz piektdienai. Paredzams, ka nobīdes no lidojumu grafika būs arī Lionas, Bordo un Nantes lidostās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!