Foto: Publicitātes foto
Līdz ar tumsas iestāšanos 3. oktobrī Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts. Tas ir noskaņu un gaismas pasākums ar nolūku padarīt vienu īso rudens dienu garāku, sasildīt sevi ar sveču siltumu un gaismu, uzlādēties ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk būtu sagaidīt pavasari, skaidro organizatori.

Oktobris, kad rudens vēl nav pārāk auksts, bet satumst jau diezgan ātri, esot īstais laiks uguns godināšanai. Lai būtu vieglāk sagaidīt silto pavasara saulīti un nākamo vasaru, viss Vienkoču parka Gaismas mežiņš ik rudeni tiek izlikts ar svecēm. Visā meža pudurī tiek izvietoti vienkoču gaismas ķermeņi, kas arī tiks izgaismoti ar svecēm, iegūstot savdabīgu āra apgaismojumu. Tāpat būšot arī tradicionālais lāpu gājiens pa parka takām, kas to pārvērš teiksmainā sajūtu parkā. Kādam būs baisi, kādam neparasti, kādam noslēpumaini un vēl kādam romantiski - saka organizatori.

Pasākums sāksies pulksten 18.30 ar Gaismu meža iedegšanu. Tur būs amatnieku darbnīcas, Pasaku māja, dzīvās maskas, senie latvju danči, senā dzīvesstila darbnīca, vaska sveču liešana, nākotnes izzināšana pēc rūnu zīmēm un citas aktivitātes. Savukārt pulksten 21.00 notiks tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, tāpēc visi aicināti ņemt līdzi gaismekļus un tajā piedalīties. Pulksten 22.30 sanākušos priecēs uguns žonglieru šovs, kam sekos lielā ugunskura iedegšana.

Būšot īpašā Līgatnes sēņu zupa no Lustīgo meistaru virtuves, karstalus un citi gardumi no Valmiermuižas pavāriem, teikts Vienkoču parka mājaslapā.

Ieejas maksa - 5 eiro; skolēniem/pensionāriem - 3 eiro, bet, atnākot ar degt spējīgu lāpu - 3 eiro; skolēniem/pensionāriem - 2 eiro.

Pirmsskolas vecuma bērniem - bez maksas.

Lūk, kā Uguns nakti aizvadīja pērn:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!