Foto: Privātais arhīvs
Ceļotājs, blogeris un fotogrāfs Lī Tompsons ir pirmais cilvēks pasaulē, kas uzņēmis selfiju Jēzus Kristus statujas virsotnē Riodežaneiro, Brazīlijā, vēstī ārvalstu mediji.

Tompsons un viņa draugs Olivers Hārvijs uzņēmuši arī video par to, kā notika kāpšana monumenta virsotnē un kāds panorāmas skats ir pavēries no augšas. Pasaulslavenā Jēzus Kristus statuja Rio ir 38 metrus augsta. Līdz šim vēl neviens tūrists nebija izteicis vēlmi paveikt to, ko nu jau ir izdarījuši divi briti.

Lai veiktu šo kāpienu, Tompsons un Hārvijs, kas ir britu tūrisma kompānijas "The Flash Pack" dibinātāji un īpašnieki, noformēja speciālu atļauju, kā arī nodrošinājās ar profesionālu foto un video tehniku. Viņiem bija jāveic 12 kāpņu posmi, kas ved augšup gan pa milzīgās statujas iekšpusi, gan ārpusi.

Selfiju statujas virsotnē uzņēmis tikai viens no notikuma dalībniekiem, Hārvijs tikmēr palīdzējis kolēģim un uzņēmis citas fotogrāfijas.


Ceļotāji izvietojuši uzņemtās fotogrāfijas savā blogā un kompānijas "Facebook" lapā.

Tompsons paziņojis, ka vienmēr uzskatījis sevi par bezbailīgu cilvēku, tomēr ceļā augšup viņu ir piemeklējušas pamatīgas bailes no augstuma, kā arī klaustrofobija (bailes no šaurām, slēgtām telpām) brīžos, kad bija jāpārvietojas statujas iekšienē.

Pārgalvīgais tūrists arī uzsvēris, ka visa šī kāpiena laikā jutis "lielu godbijību". 

Jēzus Kristus statuja ar nosaukumu Kristus Pestītājs atrodas Riodežaneiro, Brazīlijā. Statuja ir 38 metrus augsta, sver 700 tonnas un atrodas 700 metrus augstajā Korkovado kalna virsotnē.

Vienu no pasaulē augstākajām Kristus statujām svinīgi atklāja 1931. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!