Lai atvieglotu ekskursijas maršruta plānošanas procesu, sākot ar apmeklējamo objektu un maltītes ieturēšanas vietas izvēli un beidzot ar naktsmītnes atrašanu, Valmieras novada Tūrisma pārvalde izdevusi jaunu ideju ceļvedi "Ekskursiju maršruti Valmieras novadā" ar septiņiem dažādiem maršrutiem Valmieras novada apceļošanai.

Maršrutu bukletā iespējams izvēlēties sev tīkamāko vienas vai divu dienu maršrutu pa Valmieras novadu vai tikai pa Valmieras pilsētu. Daudzveidīgie auto maršruti piemēroti, lai ceļā dotos kopā ar ģimeni, draugu kompāniju vai individuāli. Tie vij līkločus pa dabas un vēstures takām, mudina paciemoties tādos objektos, kur saimnieku unikalitāte un viesmīlība izsaka vairāk par pašu vietu, ved elpu aizraujošos piedzīvojumos un rosina gūt jaunu pieredzi līdzdarbojoties.

Bukletā iekļauti arī tādi objekti, kur savu ciemošanos vēlams pieteikt, iepriekš zvanot uz informatīvajā materiālā norādīto tālruni. Gadījumos, kad kādu no vietām nav iespējams apmeklēt ceļotājam izvēlētajā laikā, bukletā ietverti dažādi ieteikumi objektiem un vietām, kas atrodas tuvumā.

Visi norādītie vietu un objektu apmeklēšanas laiki un attālumi ir orientējoši un atkarīgi no ceļotāja.

Izdotais materiāls elektroniski pieejams, klikšķinot šeit, drukātā veidā Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 10) un citviet pie Valmieras novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem vai pašvaldības klientu apmeklētāju centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!