Foto: F64
Vasara Rīgā ir īpaši rosīga sezona. Galvaspilsēta piedāvā ne tikai dažādus kultūras pasākumus, bet arī aicina apmeklēt publiskās pludmales, kas atrodas tepat pilsētā. Vairs nav obligāti jādodas tālu prom no Rīgas, lai varētu atvēsināties pēc karstas darba dienas. Portāls "Riga Live" piedāvā foršākās vietas, kur peldēties un vienkārši labi pavadīt laiku.

Lucavsala

Pludmale uz industriālas pilsētas fona – tā var saukt Lucavsalu. Tā ir viegli sasniedzama un iekārtota tā, lai atpūtnieki justos ērti. Pludmalē ir pārģērbšanās kabīnes, liels bērnu rotaļlaukums un piknika galdi, kur var atgūt enerģiju pēc peldes un aktīvas atpūtas.

Ķīpsalas pludmale

Ķīpsalas pludmale izvietojusies starp jahtu piestātni un Vanšu tiltu. Šeit var ne tikai veldzēties pēc karstas dienas, bet arī padarīt savu dienu aizraujošu. Volejbola laukums, skats uz Vecpilsētu un zeltainas smiltis – lielākie pilsētas pludmales trumpji.

Ķīšezers

Zilzaļais ezers ir rīdzinieku iemīļotākais velomaršruts, īpaši karstajā laikā. Netālu no smilšainās pludmales, kas iekārtota Mežaparkā, atrodas arī "Cabo Café" kafejnīca, kurā var ne tikai nobaudīt vienkāršas un sātīgas maltītes, bet arī izīrēt SUP dēļus un vindsērfinga inventāru.

Vecāķu pludmale

Publiskajā pludmalē ierīkotas visas ērtības: pārģērbšanās kabīnes, volejbola laukumi un bērnu rotaļlaukumi. Gar šo garo, zeltaino smilšu krastu rindojas vienkāršas pludmales kafejnīcas un saldējuma tirgotāji. Ja ieplāno garāku pastaigu, tad starp Vecāķiem un Mangaļsalas molu var atrast noslīkuša kuģa vraku, kas vienmēr pievērš tūristu uzmanību. Savukārt tie, kas vēlas baudīt peldi bez peldkostīmu var doties uz nūdistu pludmali, kas atrodas blakus Vecāķiem.

Daugavgrīvas pludmale

Neticami, bet šī idilliskā pludmale atrodas blakus mikrorajonam. Kaut arī bez plašas smilšu pludmales, tepat atradīsi arī dabas taku ar skatu torni, kas ļauj iejusties ornitologa ādā – apkārtne ir nozīmīga putnu ligzdošanas vieta. Savukārt mazliet tālāk virzienā uz Lielupi ir Vakarbuļļu pludmale, kura izskatās patiesi mežonīgi ar nogāztiem kokiem un mazliet nobrukušu krastu, bet tieši tas padara to īpašu.

Zemāk kolekcijā "Tūrisma Gids" apkopojis vēl interesantas un labiekārtotas ludmalēm Latvijā. Lasi un izvēlies, kur dosies veldzēties! Taču atgādinām – atpūšoties pie ūdens esi uzmanīgs un sargi sevi! Plašāk par drošību pie ūdens lasi, klikšķinot te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!