Foto: Shutterstock

Rīga atzīta par vienu no 28 labākajām vietām pasaulē, kur pavadīt romantiskas brīvdienas, ziņo LiveRiga.com pārstāve Anna Blaua.

Pēc trīs dienu viesošanās Rīgā, viens no vadošajiem tūrisma žurnāliem pasaulē, amerikāņu izdevums Travel+Leisure saviem lasītājiem Latvijas galvaspilsētu iesaka kā piemērotu vietu romantiskām vasarsas brīvdienām. Romantisko vasaras galamērķu sarakstā kopā ar Rīgu nosaukta arī tādas vietas kā Rovinja Horvātijā, Mendoza Argentīnā, Helsinki, Jamaika, Gardas ezers, Bali, Atēnas, Bruklina, Luang Prabang Laosā u.c.

Rīga izcelta, pateicoties tās skaistajai arhitektūrai un patīkamajam tūristu skaitam pilsētā, skaidro Blaua. 

Lai brīvdienas Rīgā būtu pilnībā izdevušās, Travel+Leisure žurnālists iesaka apmeklēt un gida pavadībā iepazīt Latvijas Nacionālo operu, doties pastaigā uz Alberta un Strēlnieku ielām, lai aplūkotu skaistās jūgendstila ēkas, apmeklēt arī Jūgendstila muzeju. Tāpat viens no ieteikumiem ir apmeklēt veikalu Madam Bonbon, nobaudīt lielisku maltīti restorānā Vincents, kur šefpavārs Mārtiņš Rītiņš pasniegs kādu no saviem kulinārajiem šedevriem vai Valtera restorānā, kur šefpavārs Valters Zirdziņš izmanto bioloģisko lauksaimniecību produktus. Nakšņošanai par piemērotāko amerikāņu žurnālists nosaucis viesnīcu Bergs - 19.gadsimta ēku ar mūsdienīgu interjeru.

Travel+Leisure ir viens no pasaulē atzītākajiem žurnālu zīmoliem. Tā redakcija atrodas Ņujorkā, žurnāls tiek izdots 12 reizes gadā, un tam ir vairāk nekā 5 miljonu lasītāju visā pasaulē.

Travel+Leisure žurnālists Rīgā viesojās Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas līdzfinansētā projekta ONE BSR ietvaros, kura mērķis ir sekmēt Baltijas jūras reģiona un tā galvaspilsētu atpazīstamību, tādējādi sekmējot investoru, tūristu un talantu piesaisti. Tās ietvaros tiek organizēta ASV tūroperatoru un mediju vizīte Baltijas jūras reģiona pilsētās un uzdevums ir popularizēt to ASV tūrisma tirgū ar mērķi ieinteresēt ASV tūristus apmeklēt Baltijas jūras reģionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!