Foto: AFP/Scanpix
Tuvāko trīs nedēļu laikā daudzi Jaunzēlandes un Austrālijas iedzīvotāji vaigā varēs skatīt Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vecāko mazdēlu, princi Viljamu, viņa laulāto draudzeni, Kembridžas hercogieni Ketrīnu un pērnvasar dzimušo "karalisko mazuli" princi Džordžu Aleksandru.

BBC informē, ka karaliskais pāris pirmdien, 7. aprīlī ieradies Jaunzēlandē, Vellingtonā, kas ir "pirmā pietura" viņu trīs nedēļas ilgajā turnejā pa britu karaļnamam formāli pakļautajām zemēm - Jaunzēlandi un Austrāliju.

Karaliskā pāra ceļojums uz bijušajām Lielbritānijas kolonijām jau pirms tā sākuma bija izpelnījies lielu uzmanību - šī ir pirmā reize, kad "pavalstnieki" tiekas ar patlaban astoņus mēnešus veco princi Džordžu, kurš ir trešais pretendents rindā uz Apvienotās Karalistes troni, kas nozīmē, ka ar laiku viņš formāli varētu kļūt arī par Austrālijas un Jaunzēlandes karali.  Mazā prinča pirmais oficiālais ceļojums noslēgsies 25. aprīlī Kanberā. Jāpiebilst, ka, lai dotos šajā turnejā, mazajam princim un viņa tēvam Viljamam bija jāsaņem īpašu Elizabetes II atļauju, jo formāli britu troņmantniekiem ir aizliegts kopā doties šādos ceļojumos.

Modro fotogrāfu acīm garām nav paslīdējis arī fakts, ka, ierodoties Jaunzēlandē, Ketrīna piedzīvojusi mulsinošu brīdi, kad vēja pūsma uzrauj hercogienes svārkus mazliet augstāk nekā pieklātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!