Pērnā gada nogalē Urugvajā atklāts neparasts tilts, kas savieno Ročas un Maldonado pilsētas. Tas vidusdaļā ir apaļš un stiepjas pāri Gorzonas lagūnai Urugvajas dienvidu piekrastē.

Tilta dizainers ir Rafaēls Viņoli (Rafael Viñoly). Tā celtniecība ilgusi 12 mēnešus un iemesls, kāpēc tilts ir apaļš, ir pavisam vienkāršs – lai autovadītāji samazinātu ātrumu un izbaudītu skatu.

"Garzonas lagūnas tilta koncepts ir mainīt tradicionālo ūdens šķērsošanu ar automobili pa taisnu tiltu uz piedzīvojumu, kad automašīnas samazina ātrumu un ikviens var izbaudīt panorāmas un skatus uz brīnišķīgo ainavu, un tajā pašā laikā centrā arī gājējiem radīta vieta, kur pārvietoties," BoredPanda stāsta dizainers.

Tilts ir divvirzienu, un centrā tā joslas sadalās, veidojot apli, pa kura vienu pusi iespējams doties Ročas virzienā, bet otru - Maldonado virzienā. Paredzēts, ka ik dienu šo tiltu varētu šķērsot aptuveni 1000 automašīnas. Jau tagad skaidrs, ka neparastais tilts kļūs par piekrastes simbolu un tūristu magnētu.

Vairāk informācijas: www.rvapc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!