Aprīlī Latvijā ik gadu tiek atzīmētas Putnu dienas, šogad tās norisināsies no 2. līdz 3. aprīlim. Putnu dienu ietvaros 2. aprīlī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) ikvienu aicina piedalīties velo ekskursijā "Braucam vērot putnus!".

Putnu dienu laikā, sestdien, 2. aprīlī, pulksten 10 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija "Braucam vērot putnus!". Gides Zanes Gravas pavadībā dalībnieki dosies uz Svētes palieni, kas ir nozīmīga migrējošo ūdensputnu un bridējputnu barošanās vieta. Pavasarī šeit novērojami zosu bari, pīles, gulbji, dzērves.

Svētes palienē ekskursijas dalībniekus sagaidīs pieredzējis putnu pazinējs – ornitologs, kurš pastāstīs par šeit sastopamajām putnu sugām un to dzīvesveidu. Velo pastaigas garums ir 25 kilometri. Kā skaidro JRTC speciālisti, brauciena laikā dalībnieki varēs uzzināt daudz interesantu faktu par maršrutā redzamajiem objektiem un vietām, kā piemēram, Mīlestības aleju, kur gide pastāstīs leģendu par patiesu mīlestību un draudzību, kā arī stāstu, kā radies alejas nosaukums. Vēl ekskursantiem būs iespēja apskatīt vietu, kur kādreiz atradās Grīvas stikla ceplis un uzzināt vēsturiskus faktus par Jelgavas lidlauku.

Brauciena noslēgums plānots ap pulksten 13 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, taču ikviens interesents var uzkavēties Svētes palienē, cik ilgi vēlas un atgriezties pilsētā patstāvīgi. Pasākuma dalībnieki aicināti ņemt līdzi binokļus un tālskatus, kā arī parūpēties par laika apstākļiem piemērotu apģērbu un apaviem.

Dalība velo ekskursijā ir bez maksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ikviens aicināts pieteikties iepriekš pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai tālruni 63005447.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!