Foto: Aiga Matjušenoka

Pērn Sveču diena Raunā pārsteidza ar izgaismotu taciņu, pa kuru varēja nokļūt pie Raunas novada lepnuma – Staburaga, kas iemirdzējās prožektoru gaismās. Un arī šogad šis pasākums Raunā solās būt gana interesants.

1. februārī Raunā tiks izgaismota Raunas Velnala un Baltais smilšakmens klints atsegums Raunas upes krastā. Lai nokļūti līdz šiem objektiem, ikdienā tumšajā laikā būtu jālaužas cauri nakts melnumam, taču šoreiz šī taka, kas sniedzas vairāk nekā viena kilometra garumā, arī būs izgaismota – sveces, lāpas un citi mākslīgie apgaismojuma līdzekļi vakaru pārvērtīs par kripatiņu gaišāku un mīlīgāku.

Takas sākumu iespējams atrast divās vietās – Cēsu ielā pie tilta pār Raunas upi un Valmieras ielā pie tilta pār Raunas upi.

Vakara pastaigu gar Raunas upi papildinās arī kafejnīca "Hameleons", kur varēs iegādāties siltus dzērienus kā lielie, tā mazie. Pastaigas taka atvērta no pulksten 17 līdz 21, pastāstīja Raunas novada sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Lācis. Pēc naksnīgās vakara pastaigas vakaru būs iespēja turpināt Dzīvdabas kultūrtelpā Cimzā.

Pastaigas karte ar taku un stāvvietām var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!