Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē tiek piedāvātas ļoti daudzpusīgas izklaides un atpūtas iespējas,un ne tikai. Daudzu ceļi šajās dienās vedīs uz Aglonu, kur norisināsies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki. Savukārt, Rīgas iedzīvotāji un viesi aicināti izpriecāties pilsētas svētkos, tāpat var doties uz Liepāju, kur norisināsies "Fontaine festival" un tiks svinēti arī Zivju svētki turpat Kungu kvartālā. Atliek tikai izvēlēties, kur sirds sauc šajās brīvdienās, un doties.

Izzini dabu un tās neparastās norises Mazsalacā

Foto: Publicitātes attēli

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā

Foto: LETA

Starptautiskais mūzikas festivāls 'Summertime'

Foto: Publicitātes foto
Piektdien,15. augustā, pulksten 19 būs klausāms koncerts vokālā ansambļa "The Swingles" izpildījumā. Koncertā tiks uzburta maiga un trausla atmosfēra a capella noskaņā. 
Sestdien uz dzintaru koncertzāles skatuves kāps leģendārais džeza pianists no Krievijas – Daniils Krēmers. Viņš uzstāsies kopā ar virtuozu trompetistu no ASV – Džoiju Morantu. Turpretī svētdien tradicionāli būs noslēguma koncerts "Gala Galante". Māksliniece Inese Galante būs parūpējusies par elpu aizraujošiem priekšnesumiem, uzstājoties kopā ar saviem draugiem un domubiedriem. Tāpat noslēguma koncerta neaizstājama sastāvdaļa būs konkursa "Ineses Galantes Talanti"laureātu uzstāšanās.

Vairāk par māksliniekiem un festivāla programmu lasi šeit.

Jestra dejošana un gastronomiskas baudas Zivju svētkos Liepājā

Foto: Publicitātes attēli

Svētki par godu čaklajiem darba ļaudīm Valmiermuižā

Foto: DELFI

Valmiermuižas pils parkā sestdien, 15. augustā, no pulksten 11 līdz pulksten 15 norisināsies Māras dienas svinības. Svētki tiks rīkoti par godu čakliem ļaudīm, kuri parūpējušies, lai labība Latvijas laukos plauktu un zeltu, un bagātīgi pildītu saimniecību apcirkņus.

Svētku dienā ikviens varēs iegādāties labumus no mājražotājiem tirdziņā "Ar gardu muti Valmiermuižā". Būs iespēja arī no sirds izdejoties un izpriecāties, kā arī uzzināt vairāk par latviešu tautas vērtībām. Ikviens varēs iemēģināt savu roku, gatavojot ievārījumus, štokmaizes un piedalīties arī citās aktivitātēs.

Dabas muzejā uzziedējušas augusta vēstneses – gladiolas

Foto: F64

Rokmūzikas cienītājiem 'Fonataine festival' Liepājā

Skriešanas prieks Kuldīgā

Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 15. augustā, Kuldīgā norisināsies liels pasākums par prieku visiem skriešanas entuziastiem – Kuldīgas pusmaratons. Šis gads ir nozīmīgs ar to, ka pusmaratons Kuldīgā tiek rīkots jau desmito gadu, kā arī šis, piektais "Bigbank Skrien Latvija" posms, vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts pusmaratona distancē. 

Skriešanas entuziastiem būs iespēja sacensties trijās dažādās distancēs – pusmaratonā  – 21,097 kilometri, Nike – 10,5 kilometri un Tautas distancē – 5,27 kilometri. Starts Pilsētas estrādē visām distancēm tiks dots pulksten 12. Savukārt, pirms tam, pulksten 11, uz starta līnijas stāsies mazākie skrējēji pulksten 11.

Vairāk informācijas par pusmaratonu lasi šeit.

Grandiozas svinības Rīgā - pilsētas svētki

Foto: LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!