Foto: Publicitātes attēli
Sabilē 14. decembrī sildīsies ne tikai ar karstiem dzērieniem, bet arī ar karstu mūziku un karstām dejām, jo "pilsētā ar odziņu" notiks sestie Karstvīna svētki un tiks atklāts atjaunotais centra laukums, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Sabiles tūrisma informācijas centra pārstāvji.

Svētki sāksies pulksten 12 Sabiles centra laukumā, kurā darbosies arī vīndaru, amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Dienas laikā koncertu sniegs obojists Indris Egle, karstos Āfrikas ritmos ievedīs etnoperkusionista Nila Īles mūzikas studija, gurnus karsti varēs izkustināt arī zumbas dejās. Centra laukumā uzstāsies popgrupa "Taustiņi", mūziķis Ainars Bumbieris, grupa "Restarts" un dj Dry. Priekšnesumus sniegs arī kori – Tukuma jauktais koris "Gavile", Jelgavas jauktais koris "Tik un Tā", Jelgavas LU vīru koris "Ozols" un Kandavas kultūras nama jauktais koris "Kandava".

Svētkos ikviens varēs uzkāpt Sabiles Vīna kalnā, sadziedāties ar Ziemassvētku vecīti, gatavot piparkūkas, sasildīties vienas dienas tējnīcā, piedalīties bērnu un pieaugušo stafetēs ar piparkūku vīriņiem un degustēt Sabiles Vīna kalna vīnogu karstvīnu. Vakarā kopīgi tiks iedegta arī Sabiles lielā egle.

Tāpat jāizceļ, ka Centra laukumā būs atvērts "Friča un Billes namiņš", kurā ikviens varēs sagādāt prieku pūkainajiem draugiem dzīvnieku patversmē "Ausma". Viņi priecāsies, ja atnesīsi dāvanas – segas, siltas virsjakas, kaķu un suņu barību.

Plašāku svētku programmu vari atrast te, savukārt turpinājumā neliels ieskats, kā lustīgajos svētkos gāja pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!