Foto: DELFI Aculiecinieks

Šogad pēdējā jūlija nedēļas nogalē no 27. – 31. jūlijam jau astoņpadsmito reizi Sabilē tiks svinēti tradīcijām bagātie, krāšņie un dzirkstošie Sabiles Vīna svētki. Sabiles Vīna svētki ir viens no gaidītākajiem pasākumiem skaistajā un romantiskajā mazpilsētiņā – Sabilē. Šie ir svētki, kas katru gadu piesaista arvien vairāk un vairāk apmeklētājus, vīndarus un citus interesentus.

Tā kā šogad Sabiles Vīna svētki tiks svinēti nu jau 18. reizi, tie solās būt īpaši plaši un krāšņi. Svētki sāksies jau trešdienā ar muzikālo plostu – īpašu pasākumu mūzikas baudītājiem. Pasākuma laikā uz plosta Abavas upē muzicēs Valdis Atāls un Arnolds Kārklis. Ceturtdien pilngadības svētku izdarības notikšot Kolhozciemā, bet vakarā varēs lustēties kārtīgā lauku zaļumballē ar grupu "Uzlūdz dāmas" (Rikardions). Piektdien iedvesmos iluzionists Valdemars Weiss un vakarā enerģiju varēs gūt, klausoties grupas Dzelzs Vilks dziesmās Sabiles sidra dārzā.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien svētki sasniegs kulmināciju, un varēs apmeklēt ierastās svētku radošās sētas – "Vīnotava" un "Putotava". Kā jau katru gadu, neizpaliks amatnieku un vērienīgais vīndaru tirdziņš, kur ikkatrs varēs atrast savu svētku garšu. Neiztrūkstošs būs arī svētku teatralizētais gājiens "Skurbums pāriet, dullums – ne" ar tēmu "Sabiles atrakciju parks". Sestdienas vakarā svētku apmeklētājus priecēs ugunsskulptūra Karātavu kalnā un svētku balle ar grupu "Sienāži" un DJ UFO.

Svētku noslēgumā – svētdien Sabilē ieradīsies Kristīgie klauni, kā arī skriesim Mundruma skrējienā pa Rambulīti.

Telšu pilsētiņa Sabiles Vīna svētkos

Sabiles Vīna svētku laikā, no 27. līdz 31. jūlijam, Sabiles kempingā "Ēģipte svētku apmeklētājiem būs iespēja bez maksas pārnakšņot savās teltīs. Teltis atļauts celt, sākot no Skolas ielas uz "Ēģipte" teritorijas pusi.

Vairāk par Sabiles apskates objektiem lasiet šeit.

Svētku programma pieejama te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!