Foto: Shutterstock
Slavenais Maltas dabas tūrisma objekts Azūra logs stipra vēja un viļņu rezultātā sabrucis, paziņojis valsts premjerministrs Džozefs Muskats. Klinšu veidojums sabrucis pilnīgi, neatstājot nekādas liecības par ikonisko objektu.

Trešdienas, 8. marta, rītā premjers savā tvitera kontā publicējis ziņojumu ar skumjo vēsti.

Gozo salas dabas brīnuma bojāeju izdevies novērot vietējam iedzīvotājam Rodžeram Česelam, kas pēc vietējā laika pulksten 9:40 rītā bija devies iemūžināt vētras skatus jūras krastā. Bijuši nikni viļņi, kas skalojušies ap klints logu, viņš stāstījis izdevumam "Times of Malta". "Pēkšņi arka sabruka un ar milzu troksni iegāzās jūrā, gaisā uzšaujoties lielām šļakatām. Kad viļņi norima, arī akmeņu kaudze bija prom," stāstījis aculiecinieks.

Arī Maltas parlamenta opozīcijas līderis Saimons Bašatils publicējis ziņojumu "Twitter" vietnē, saucot šo par skumju dienu Maltā.

Stipras vēja brāzmas Maltas piekrasti skārušas vakar, liekot pat Gozo kanālā slēgt satiksmi.
Janvārī jau tika saņemts dabas "brīdinājums" par klinšu trauslumu, jo no Azūra loga atdalījies liels klints bluķis, raksta "Times of Malta".

Foto: Shutterstock

Savukārt 2013. gadā publicēts trīs mēnešu ilga ģeologu pētījuma rezultātu ziņojums vēstīja, ka, lai arī erozija šajā vietā notiek, tūlītējas briesmas dabas piemineklim nedraud. Ģeologi toreiz prognozējuši, ka Azūra logs pastāvēs vēl gadu desmitiem. Pērn gan varas koridoros sākušās raizes par šo objektu un izveidota komiteja, kam jāpārrauga klinšu saglabāšana. Tomēr tas bijis par vēlu.

Foto: Shutterstock

Azūra logs bija klinšu veidojums jūrā, kas izveidojies, sabrūkot divām alām jau pirms vairāk nekā tūkstoš gadiem. Tas bija iecienīts galamērķis tūristu vidū un interesanta vieta, ko ik gadu apmeklēja tūkstošiem ceļotāju. Kā liecina 8. martā publicētas fotogrāfijas, pašlaik vairs itin nekas šajā vietā neliecina, ka vēl pirms dienas jūras krastā slējās neparastais klinšu veidojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!