Foto: Publicitātes attēls

Ķemeros sākti pirmie atjaunošanas darbi Ķemeru ūdenstorņa pārbūvei un tam piegulošo ielu infrastruktūras pilnveidei. Tāpat uzsākta skvēra labiekārtošana, kurā atrodas vēsturiskā skulptūra – cilnis "Tautu deja", kas tiks veidots kā publiski pieejama ūdens dzeršanas vieta. Restaurējot Ķemeru ūdenstorni, tajā ierīkos tūrisma informācijas punktu un skatu torni, pastāstīja Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

42 metrus augstā ūdenstorņa ēkas pirmajā stāvā būs tūrisma informācijas punkts, otrajā stāvā – izstāžu zāle, kurā veidos ekspozīciju par Ķemeru kūrorta vēsturi. Savukārt ēkas trešajā stāvā un uz ēkas jumta tiks izbūvētas skatu platformas ar norādēm par apkārtnē esošajiem apskates objektiem. Ūdenstornim tiks saglabāta arī tā pamatfunkcija – ūdenssaimniecība pakalpojumu nodrošināšana. Ķemeru ūdenstornis ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, celts pirms 90 gadiem, proti, 1929. gadā. Tas atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Ķemeru kūrorts" teritorijā.

Pie ūdenstorņa sākti arī būvdarbi autostāvvietas izbūvei un apkārt esošo ielu – Emīla Dārziņa, Tūristu un Tukuma ielas posmu – atjaunošanai. Tūristu ielas posmā tiks izbūvētas jaunas stāvvietas tūristu autobusiem, atjaunotas ielu brauktuves un gājēju ietves.

Papildus tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi Tūristu ielā 2A, kur tiks izveidota kūrorta parkam atbilstoša infrastruktūra, atjaunota vēsturiskā Ķemeru kūrorta parka daļa pie ciļņa "Tautu deja", ierīkots dzeramā ūdens brīvkrāns.

Šobrīd uzsāktos būvdarbus paredzēts pabeigt nākamgad, bet būvdarbus Ķemeru kultūrvēsturiskā parka pārbūvei un restaurācijai tiek plānots uzsākt pēc tam, kad Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padome būs pieņēmusi lēmumu atbalstīt Jūrmalas pilsētas pašvaldības ieceri ņemt aizņēmumu Valsts kasē vai kredītiestādē projekta īstenošanai nepieciešamā līdzfinansējuma nodrošināšanai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!