Foto: Publicitātes foto

11. jūnijā pulksten 19 Saldus novadā ar retro automašīnu braucienu oficiāli tiks atklāts jauns tūrisma piedāvājums – "Tehnikas ceļš", kas apskatāms 17 kilometru garumā gar Saldus – Kuldīgas autoceļu.

Jau vēsturiski autoceļa Saldus – Kuldīga malā bijuši apskatāmi divi savdabīgi lauksaimniecības tehnikas pieminekļi – 20. gadsimta sākuma tvaika lokomobīle Druvā, Saldus pagastā, un padomju laika traktors ar grāvju rakšanas iekārtu pie pagrieziena uz Namiķiem, Lutriņu pagastā.

Attīstot "Tehnikas ceļa" ideju, 2020. gadā šī autoceļa tuvumā vēl trijās vietās ir uzstādītas dažādas tehnikas vienības. Pie Lutriņu ciema izvietots kāpurķēžu traktors un kūdras savākšanas mašīna, kas faktiski ir darba kārtībā un izmantojami zemes darbos. Pretī pagriezienam uz Jaunlutriņiem un Šķēdi redzams kāpurķēžu trošu ekskavators, kas paredzēts tranšeju, kanālu, grāvju, dīķu būvei un atjaunošanai. Jaunlutriņu pagasta Ošeniekos vietu atradusi sena 20. gadsimta sākuma transportējama sēklu kuļmašīna, kura darbojās kopā ar tvaika lokomobīli, kas šobrīd atrodas Saldus pagasta Druvā.

Visas tehnikas vienības izvietotas tā, lai tās būtu redzamas no Saldus – Kuldīgas autoceļa, pie tām var apstāties, braucot ar automašīnu, un tās ir brīvi pieejamas apskatei jebkuram interesentam jebkurā laikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!