Baltās debess pludmale (Whitehaven Beach) atrodas Kvīnslendā, Austrālijā. Tā būs īstā vieta, kurp doties tiem, kam nepatīk rudens un ziema Latvijā, jo otrā pasaules malā tieši tagad sācies pavasaris.

Septiņus kilometrus garā pludmale ir viens no iecienītākajiem un apbrīnotākajiem brīvdienu galamērķiem ne vien Austrālijas kontinentā, kur šādam titulam ir daudz pretendentu, bet pat visā pasaulē. Pludmale slavena ar īpaši kristāldzidru ūdeni, kas mirdz zilganzaļās nokrāsās, ko rada silīcija smilts, kā arī mirdzoši baltajiem smilšu atsegumiem un piekrasti. Interesanti, ka silīcija smiltis gandrīz tikušas noraktas pagājušā gadsimta 60. gados, jo ASV armija tās gribējusi izmantot militārajā rūpniecībā. Laimīgā kārtā tā tomēr nenotika un tagad tur ir aizsargājama dabas teritorija.

Pludmalē baudāms Koraļļu jūras siltais ūdens, kas gan ir 34 – 35% sāļš, kā arī brīnišķīgā un daudzveidīgā flora un fauna, kas īpaši patīk nirējiem. Baltās debess pludmale atrodas Lielā Barjerrifa vidienē, tādēļ nirējiem tā ir īsta paradīze. Savukārt tie, kam niršana neiet pie sirds, var baudīt laiskošanos pludmalē un peldes brīnumsiltajā ūdenī. Nav brīnums, ka to ik gadu apmeklē ap 1,5 miljoniem atpūtnieku.

Koraļļu jūra atrodas Klusā okeāna malā starp Austrāliju, Jaungvineju un Melanēzijas salām. Lielu daļu jūras teritorijas aizņem 1969. gadā Austrālijai pievienotās Koraļļu Jūras Salas. Kādreiz šīs salas apdzīvojuši aborigēni. Tagad daudzās no tām ierīkoti kūrorti, vien četras no 74 salām (Whitsunday Islands) ir neapdzīvotas.

Nokļūt šajā vietā piedāvā dažādas tūrisma aģentūras - gan ar nelielām lidmašīnām, gan laivām. Dažādās nokļūšanas iespējas ļauj pludmali un apkārtējās salas apbrīnot no dažādiem skatpunktiem. Salas un līči veidojušies tā, ka tur ir neskaitāmas vietas, kur piestāt un atpūsties, smilšu un ūdens ielokā.

Savukārt tie, kas vēlas iepazīt zemūdens pasauli tuvāk, to var darīt, izmantojot kādu no neskaitāmajiem niršanas pakalpojumu piedāvājumem.

bootstrap templates
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!