Foto: DELFI
Sešas stundas lidmašīnā un nokļūsi vasarā – tā varētu sacīt par ceļojumu uz vienu no Spānijas salām Tenerifi. Kūrorti, peldes okeānā, ballītes un neskaitāmas tūristu izklaides, kas daudziem individuālajiem ceļotājiem liek domīgi raukt pieri un noskurināties. Tomēr ne visi tūrisma apskates objekti Tenerifē ir ballīšu cienītāju pārpildīti. Tenerifē netrūkst brīnišķīgu dabas un vēstures pieminekļu. Viena no salas pērlēm noteikti ir Maska – neliels ciemats salas rietumu daļā.

Maska atrodas kalnu ielenkumā un tajā paveras brīnišķīgs skats uz apkārtni. Turklāt tur tiešām iespējams baudīt vasaru visu gadu, jo kalnu ielenkumā nav vēja. Tas nozīmē, ka sajūtu ziņā tur noteikti ir siltāk nekā kalna virsotnē vai piekrastē. Līdz okeānam no turienes iespējams nokļūt, dodoties iepriekš organizētā pārgājienā. Tam nepieciešamam biļete, un ekskursijas nenotiek katru dienu. Tomēr pat tad, ja neplāno doties pārgājienā, viesojoties Tenerifē, Maska ir viena no vietām, kas noteikti jāredz. Tajā var vērot fantastiskas ainavas, kā arī izbaudīt salas šarmu, ko, iespējams, grūti atrast kūrortos. Es personīgi Maskas apmeklējumu iemainītu pret iespēju nofotografēties virs mākoņiem ceļā uz salas augstāko vulkānu Teidi. Tā, protams, arī ļoti ieteicama pieredze.

Uz Masku devos kopā ar divām ceļa biedrenēm, ar ko kopā izbaudīju organizētu braucienu, kurā iepazinām salu un tās piedāvājumu tūristiem. Iepriekš izpētīju, kā līdz ciematam nokļūt no vietas, kur tobrīd bijām apmetušās – "Costa Adehe". Tomēr brauciens izvērtēs nedaudz neplānots, jo autobuss, ar ko bija paredzēts pieveikt vien piecus kilometrus, kursēja pārāk reti. Apsvērām iespēju doties turp kājām vai izsaukt taksometru, bet beigās nolēmām izmēģināt laimi stopojot, kas izrādījās pareizais lēmums.

Masku apmeklēju septembra otrajā pusē, un gaisa temperatūra bija nedaudz virs 30 grādiem pēc Celsija skalas. Ciemats izrādījās ļoti neliels, bet patiesi burvīgs. Tā kā tas atrodas virs kalnu ielejas, no visiem punktiem paveras brīnišķīgs skats. Ciema galvenajā laukumā, milzu koka zaru ēnā tūristus izklaidēja ielu muzikants.

Ko darīt Maskā? Doties nelielā pastaigā – patiesi nelielā, jo bez gida tur nav daudz, kur staigāt. Tāpat iesaku papriecāties par ielu muzikantu, paēst un iedzert vietējo vīnu, vienkārši izbaudīt noskaņu.

Arī atpakaļ no Maskas devāmies ar stopiem un autobusu. Iespējams, ka uz turieni ved arī kāda tūristiem piemērota taka, ko mērot kājām, bet pa ceļu iešana noteikti nebūs tā drošākā. Šaurais serpentīns jau tā ir izaicinājums ne tik pieredzējušiem šoferiem. Turklāt pa to brauc arī iespaidīga izmēra tūrisma autobusi, ar kuriem pretim braucošo automašīnu vadītāji ne visās vietās var samainīties.

Lūk dažas bildes no saulainās Maskas:

"Delfi" uz Tenerifi devās sadarbībā ar "airBaltic", kas nodrošina tiešos lidojumus uz salu un atpakaļ trīs reizes nedēļā, tūrisma aģentūru "Atlantic Travel" un vietējo tūrisma firmu "Neotravel.ru".

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!