Foto: PantherMedia/Scanpix
Veiksmīga atvaļinājuma recepte ir saule, jūra un bezrūpīga atpūta kopā ar ģimeni vai draugiem. Tieši to piedāvā Bulgārijas kūrorti un, pie tam, par ļoti patīkamu cenu!

Bulgārijā ir iespējams gan baudīt pludmales priekus, gan aktīvās atpūtas iespējas, gan doties ekskursijās un iepazīt šīs valsts seno vēsturi un tradīcijas. Kūrortu sezona Bulgārijā ilgst no maija līdz oktobrim, kad vidējā gaisa temperatūra ir no + 20 līdz 28 grādiem, bet ūdens Melnajā jūrā uzsilst līdz + 25 grādiem.

Saulainais krasts ir lielākais Bulgārijas kūrorts - tas atrodas pie Melnās jūras, 32 km uz ziemeļiem no Burgasas pilsētas un 434 km uz austrumiem no valsts galvaspilsētas Sofijas un apmēram 100 kilometru attālumā no Varnas. Saulainais krasts - tās ir plašas pludmales, smalkas zeltainas smiltis, skaistas kāpas, jūra un kalni. Kūrorts piedāvā plašas sportisko aktivitāšu iespējas - te iespējams nodarboties windsērfingu, brukt ar ūdensslēpēm, nodarboties ar izpletņlēkšanu, paraplanierismu, tenisu un, protams, doties izbraukumā ar jahtu.

Ūdensatrakciju parks "Action Aquapark"" patiks asāku izjūtu un piedzīvojumu cienītājiem. Šajā parkā ir 13 dažādas ūdens atrakcijas, tai skaitā tādas, kuru nosaukums vien jau izraisa asas izjūtas: "Kamikadze", "Niagara" un "Melnais caurums". Saulainajā krastā ir arī daudz restorānu, naktsklubu, bāru un diskotēku, tā kā savs prieks tiks arī uzdzīves mīļotājiem.

Ja dodaties atpūsties uz Saulainu krastu, jums noteikti jāaizbrauc apskatīt pilsēta - muzejs - Nesebra, kurā var apskatīt vecpilsētas senos namus, vējdzirnavas, romiešu valdīšanas perioda cietokšņa sienas, senās Bizantijas impērijas laika baznīcas un bulgāru nacionālās atdzimšanas periodā celtos namus. Bērnus Nesebrā iepriecinās ūdensatrakciju parks.

Elenite atrodas tikai 6 kilometru attālumā no Saulainā krasta, Stara Planinas kalnu grēdas pakājē. To raksturo modernas un greznas viesnīcas, vienstāva un divstāvu villas un gadsimtiem veci skujkoku meži. Ja atpūšaties Elenitē, nepaslinkojiet un apskatiet skaisto Emines zemesragu, kas ir Bulgārijas tālākais austrumu punkts.

Sv. Vlasas kūrorts ir viens no jaunākajiem Bulgārijā. Faktiski tas ir skaists piejūras ciems ar aptuveni 3000 iedzīvotāju, kas atrodas 5 km uz ziemeļiem no Saulainā krasta kūrorta, Sv. Vlasa ir lielisks kūrorts ar brīnišķīgu kombināciju - pludmales un jūra atrodas kalna pakājē, kas vietām pietuvojas gandrīz pie paša jūras krasta. Sv. Vlasa lepojas ar jahtu ostu "Marina", kura piedāvā visus jahtu ekipāžām un pasažieriem nepieciešamos pakalpojumus.

 Kūrorts Zelta smiltis ir vislielākais kūrorts Bulgārijas Melnās jūras ziemeļu piekrastē. Tas atrodas nacionālā parka teritorijā - 18 km uz ziemeļaustrumiem no Varnas pilsētas un 490 km no valsts galvaspilsētas Sofijas.
Leģenda vēsta, ka pirāti esot aprakuši zeltu jūras piekrastē, uz ziemeļiem no Varnas, taču tas pārvērties brīnišķīgās smiltīs - vistīrākajās un smalkākajās visā Melnās jūras piekrastē.

Šajā kūrortā var baudīt minerālavotu sniegtās ārstnieciskās procedūras, doties apskatīt skaisto, klintīs vairākos stāvos izcirsto Aladžas klosteri un izmantot kūrorta sniegtās sportiskās un aktīvās atpūtas iespējas. Bērnus iepriecinās "Aquapolis" ūdensatrakciju parka apmeklējums. Patiesībā, šajā parkā būs jautri visai ģimenei, jo tas tiek uzskatīts par Austrumeiropas skaistāko ūdensatrakciju parku.

Obzora tiek saukta Bulgārijas Melnās jūras piekrastes pērli. Šim kūrortam ir visgarākā pludmales josla Bulgārijas Melnās jūras piekrastē - tā vijas gar pilsētu no Sv. Atanasa zemesraga līdz Mona Petras zemesragam. Ziemeļos no Obzoras kūrorta atrodas Bjalas ciems, kurā darina slavenu aromātisko vīnu. Savukārt dienvidos no Obzoras kūrorta aizstiepjas brīnišķīgā, klusā un mierīgā Irakli pludmale. Aiz tās atrodas Emines zemesrags un Emonas ciems, kurā apskatāma sena trāķiešu svētvieta, kā arī viduslaiku cietokšņa un klostera drupas.

Albenas kūrortkompleksā, salīdzinājumā ar Zelta smilšu un Saulainā krasta kūrortiem, valda lielāks miers un klusums, tāpēc tas ir piemērots ģimenes atpūtai. Netālu no Albenas atrodas Baltatas dabas parks, Botāniskais dārzs un kādreizējās Rumānijas karalienes Marijas vasaras rezidences un parka arhitektoniskais ansamblis. Albenā darbojas balneoloģijas centri, kas piedāvā atpūtniekiem gan klasiskas, gan eksotiskas dziednieciskās un kosmētiskās procedūras, bet bērnus iepriecinās izklaides parks, bērnu baseini un diskotēkas.

Sv. Konstantīns un Helēna ir viens no visvecākajiem Bulgārijas Melnās jūras piekrastes kūrortiem. Tas atrodas senatnīgā parkā, kurā aug cipreses, lilijas un kuram piekļaujas klusi līcīši, smilšu pludmales un klinšaini zemesragi. Kūrorts savu nosaukumu iemantojis, pateicoties 18. gs. uzceltajam Sv. Konstantīna un Helēnas klosterim. Kūrorta atrašanās vietu raksturo specifisks mikroklimats un brīvo anjonu augsta koncentrācija gaisā. Kūrortā ir SPA komplekss, kā arī baseins ar karstu minerālūdeni - tas slavens ar savām dziednieciskajām īpašībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!