Foto: PantherMedia/Scanpix
Reizēm rezervētās viesnīcu istabiņas var sagādāt pilnīgu vilšanos un šausmināt ar nolupušu sienu krāsu un sadzeltējušu gultas veļu. Tomēr, ja izrādās, ka viesnīcas numuriņā mitinās vēl kāds cits bez jums, šausmas var piedzīvot pavisam jaunā līmenī. "Delfi Ceļojumi" piedāvā spoku stāstiņus no dažādām pasaules viesnīcām, kas ir izpelnījušās uzmanību ne tikai ar lielisku servisu un smalkiem numuriņiem, bet arī ar nevēlamiem viesiem, kas biedē ceļotājus un apkalpojošo personālu.

Chelsea viesnīca Ņujorkā


Ņujorkas leģendārajā Chelsea viesnīcā ir viesojušies dažādi slaveni ļaudis – no Endija Vorhola līdz Dženisai Džoplinai un Bobam Dilanam. Tomēr runā, ka tās sienās joprojām ir jūtama dažu ievērojamu cilvēku klātbūtne. Šajā viesnīcā savas pēdējās dzīves stundas pavadīja velsiešu rakstnieks Dilans Tomass, un klīst nostāsti, ka viņa gars tā arī nav pametis Chelsea viesnīcu. Runā, ka ēkas astotajā stāvā spokojas arī amerikāņu rakstnieks Tomass Volfs, savukārt pie austrumu lifta reizēm var sastapt bijušā grupas "Sex Pistols" dalībnieka Sida Višesa garu. Viņs tika turēts aizdomās par savas draudzenes noduršanu viesnīcas 100. istabā. Chelsea viesi ir novērojuši dažādas neparastas parādības, sākot no neizskaidrojamiem soļiem ēkas gaiteņos līdz gaismām, kas pašas ieslēdzas un izslēdzas.

Royal George viesnīca Lielbritānijā


Royal George viesnīcā Lielbirtānijā gan viesi, gan apkalpojošais personāls neskaitāmas reizes ir saskārušies ar paranormālām parādībām. Vairāki cilvēki viesnīcas 22. istabā ir redzējuši jaunu meiteni, kas sēdējusi istabas stūrī un raudājusi. Visai regulāri šeit var sastapties arī ar sievieti, kas tērpusies baltās drānās un pa trepēm pārvietojas uz augšstāvu. Tiek uzskatīts, ka tā ir muižnieka meita, kas izdarīja pašnāvību pēc tam, kad viņas tēvs meitenei vairs neļāva satikties ar savu mīļoto.

Burchianti viesnīca Florencē


Arī Itālijas Burchianti viesnīcā Florencē spoku netrūkst. Viesi ir stāstījuši par maziem bērniem, kas skraida pa gaiteņiem, sievieti, kas sēž un ada kādā krēslā un istabenes garu, ko var sastapt agrās rīta stundās. Ceļotāji, kas ir apmetušies Freskas istabā, ir stāstījuši, ka esot sastapuši kādu būtni, kas viņus esot vērojusi, un ir sajutuši arī tās ledaino elpu.

Langham viesnīca Londonā

Foto: Arhīva foto

1865. gadā Londonā tika atvērta Langham viesnīca un sava garā mūža laikā tā ir daudz ko pieredzējusi. Tā ir uzņēmusi pat tādus literatūras milžus kā Marks Tvens, Oskars Vailds un Artūrs Konans Doils. Tomēr šī ir arī mājvieta vairākiem gariem, kas tā arī nav raduši mieru. Pie viesnīcas ceturtā stāva loga ir manīts kāda vīra tēls, kas tērpies militārā apģērbā, un tiek uzskatīts, ka tas ir kāds vācu princis, kas izlēca pa viesnīcas logu īsi pirms Pirmā pasaules kara sākšanās. Viens no visregulārāk sastaptajiem gariem ir kāds vīrietis 333. istabā, kas tērpies viktoriāņu apģērbā un parasti parādās tikai oktobrī. Klīst runas, ka viesnīcas pagrabā spokojas arī tās kādreizējais viesis Napoleons III.

Bourbon Orleans viesnīca Ņūorleānā, ASV

Foto: Kadrs no video

Bourbon Orleans viesnīcā Ņūorleānas pilsētā, ASV var sastapt garus no dažādiem gadsimtiem. 6. un 7. stāvā var sastap konfederātu armijas kareivi, gaiteņos klīst arī bērnu un sieviešu gari no laikiem, kad šeit atradās klosteris, savukārt kādas sievietes spoks mēdz dejot arī viesnīcas deju zālē.

Fairmont Banff Springs viesnīca Kanādā


Kanādas Fairmont Banff Springs viesnīca pēc sava izskata nedaudz atgādina senu viduslaiku pili un par to klīst arī atbilstošas spoku leģendas un nostāsti. Viesnīcas 9. stāvā var sastapt tās kādreizējā darbinieka Sema Makaulija garu, kurš palīdz viesnīcas viesiem ar viņu somām un pēkšņi izgaist brīdī, kad ceļotāji gatavojas samaksāt dzeramnaudu. Šis vīrs tik ļoti mīlēja savu darba vietu, ka šeit atgriezās arī pēc savas nāves. Vairāki cilvēki ir sastapušies arī ar kādas jaunas līgavas garu, kas šajā viesnīcā esot nomirusi tieši pirms savas kāzu dienas.

Stenlija viesnīca ASV


ASV Kolorādo štata Stenlija viesnīca tika atvērta 1907. gadā un jau no tā laika paranormālas aktivitātes šeit ir regulāra parādība. 217. istabā var sastapt istabeni Elizabeti Vilsoni, kas 1911. gadā nomira šajā pašā viesnīcā un reizēm mēdz palīdzēt istabiņas viesiem ar mantu izpakošanu. Runā, ka tieši pēc nakts pavadīšanas šajā istabiņā Stīvens Kings rada iedvesmu savai šausmu novelei "Mirdzums". Stenlija viesnīcas 4. stāva gaiteņos var dzirdēt bērnus, kas skrien un smejas, un ir nācies sastapties arī ar gariem, kas spēlē klavieres vai zog ceļotāju mantas. Reizēm vestibilā var sastapt arī viesnīcas dibinātāja un viņa sievas garus. Šī vieta ir populārs galamērķis paranormālo aktivitāšu pētniekiem.

Dragsholm pils Dānijā


Dānijas Dragsholm pilī, kur ir iekārtota arī viesnīca, spokojas vismaz 3 dažādi gari. 12. gadsimtā celtajā pilī ir sastapts Botvelas grāfa gars, kā arī 2 sieviešu spoki, kas tērpušies pelēkās un baltās drānās. Kad 1930. gadā pilī notika celtniecības darbi, vienā no ēkas sienām tika atrasts iemūrēts sievietes skelets ar baltu kleitu mugurā. Tiek uzskatīts, ka tā ir meita vienam no agrākajiem pils īpašniekiem, kas meiteni ieslodzīja pilī pēc tam, kad uzzināja, ka viņa ir iemīlējusies kādā nabadzīgā puisī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!