Pēdējā pusgada laikā apdrošināšanas kompānijas "Seesam Insurance AS" Latvijas filiāle uzsākusi vairākus ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību procesus par ļoti lielām summām, kas tuvojas 100 000 eiro robežai.

Visos šajos gadījumos lielāko daļu atlīdzības summas veido izdevumi par ārvalstīs sniegto medicīnisko palīdzību, kā arī tēriņi, kas bijuši nepieciešami cietušo repatriācijai un viņu piederīgo ceļa izdevumiem, informē "Seesam".

Daļa sabiedrības ceļojumu apdrošināšanu vēl joprojām mēdz saukt par formalitāti un polises iegādi uzskata tikai par liekiem izdevumiem. Apdrošinātāji šādu attieksmi vērtē kā nepamatotu vieglprātību, jo "Seesam" pieredze liecina, ka nelaimes gadījumi ārzemēs var radīt nopietnas sekas, kā arī var būt saistīti ar ļoti iespaidīgiem tēriņiem.

"Seesam" saņemti vairāki atlīdzību pieteikumi par ļoti nopietniem nelaimes gadījumiem dažādās valstīs. Visi cietušie bija devušies parastos atpūtas ceļojumos, tajos neplānojot nekādas ekstrēmas sportiskas aktivitātes.

Ceļojuma laikā ASV kāds vīrietis guva ļoti nopietnu kājas traumu. Ņemot vērā to, ka viņam bija "Seesam" ceļojumu apdrošināšanas polise, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde cietušo nekavējoties nogādāja tuvākajā slimnīcā, kur bija pieejama atbilstoša ķirurģiskā palīdzība un kur bija iespējams saņemt tālāko ārstēšanu un atbilstošu medicīnisko aprūpi. Šajā gadījumā "Seesam" apmaksāja rēķinus par vairāk nekā 90 000 eiro.

Kāds ceļotājs Sicīlijā krita, pastaigājoties pa tūristiem paredzētu taku kalnos, un guva dzīvībai bīstamas traumas. Glābēji cietušo komas stāvoklī nogādāja slimnīcā, kur viņam tika veiktas vairākas neatliekamas operācijas. Par šo gadījumu "Seesam" aprēķinātā apdrošināšanas atlīdzība pārsniedz 80 000 eiro.

Vienā no nelaimes gadījumiem Bulgārijā ceļotājs guva tik smagu traumu, ka viņa dzīvību mediķiem neizdevās glābt. Pagaidām notikušā apstākļi vēl tiek izmeklēti, taču, balstoties uz sākotnējo informāciju, "Seesam" šajā gadījumā apdrošināšanas atlīdzību izmaksai ir rezervējis 25 000 eiro.

Gadās arī, ka cilvēks ārzemju ceļojuma laikā pēkšņi un ļoti nopietni saslimst. Tā kādai sievietei Turcijā tika diagnosticēta pneimonija smagā formā. Mediķi pieņēma lēmumu pacienti iemidzināt mākslīgajā komā, uzskatot to par labāko risinājumu cerībām uz atveseļošanos. Pēc tam sekoja ilgstoša aprūpe slimnīcā. Kopējā summa, ko "Seesam" atlīdzinās par sniegto medicīnisko palīdzību, saslimušās sievietes tuvinieka braucienu un uzturēšanos Turcijā, kā arī viņas repatriāciju, pārsniedz 60 000 eiro.

"Seesam Insurance AS" Latvijas filiāles vadītājs Aigars Freimanis atzīst, ka ceļotāji, kas dodas uz tālākām zemēm, piemēram ASV vai Āzijas valstīm, ceļojumu apdrošināšanas polises iegādājas gandrīz vienmēr, savukārt, dodoties uz kādu no tuvākajām Eiropas Savienības valstīm, piemēram, Lietuvu vai Igauniju, daudzi uzskata, ka tas ir tepat kaimiņos un līdz ar to ceļojumu apdrošināšanas polisi iegādāties vispār nav nepieciešams. Taču nopietni negadījumi ar visām no tā izrietošajām sekām, ieskaitot lielus izdevumus, var atgadīties gan tuvās, gan tālās zemēs, piebilst Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!