Foto: LETA

Seši Pierīgas novada, īstenojot projektu "Tūrisms kopā", plāno izveidot kopīgus tūrisma maršrutus, uzzināja biedrībā "Pierīgas partnerība".

Ar mērķi sadarboties un vienotās mārketinga aktivitātēs popularizēt kopēju atpūtas piedāvājumu teritoriju iedzīvotājiem un viesiem projektā "Tūrisms kopā" apvienojušies seši Pierīgas novadi. Projektu īsteno vietējās rīcības grupas - biedrības "Pierīgas partnerība", "Lauku partnerība "Lielupe"" un "Partnerība "Daugavkrasts"" - kopā ar Olaines, Ozolnieku, Jelgavas, Ķekavas, Babītes un Mārupes novadu pašvaldībām.

Projekta laikā līdz 2019. gada beigām tiks izstrādāta kopēja tūrisma stratēģija un rīcības plāns tālākai tūrisma piedāvājuma popularizēšanai, realizētas dažādas mārketinga aktivitātes. Plānots arī stiprināt novadu sadarbību tūrisma jomā, izstrādāt dažādus tūrisma maršrutus un rīkot tūrisma pakalpojumu sniedzēju un gidu apmācības.

Projekta mērķauditorija ir ne tikai novadu tūrisma pakalpojumu sniedzēji, bet arī skolēni, citi vietējie iedzīvotāji, vietējie un ārvalstu tūristi.

Projekts guvis Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!