Foto: DELFI
Brangs savos izmēros, ar vairāk nekā divu tūkstošu pasažieru ietilpību, pietauvojies Rīgas ostā. Tādam vajadzēja būt kārtējam kruīza kuģim, kas lepni iekuģojis Daugavā. Tomēr ne šis, ne arī līdzīgi kruīza kuģi nepiestāja gaidītajā kruīzu sezonas atklāšanā un nav manīti vēl šodien.

Bija plānots, ka šajā gadā kruīzu sezona Rīgas ostā tiks atklāta aprīļa beigās, tomēr paskrēja aprīlis, maijs... Un arī vasaras sākumā kruīza kuģi Rīgas ostā nav manāmi. Savu ienākšanu gaidāmajā kruīzu sezonā Rīgas ostā gada sākumā bija pieteikuši vairāk nekā 80 kuģi. Balstoties uz tā brīža aktuālajiem datiem, tika lēsts, ka no tiem Rīgā pietauvosies deviņi kruīza kuģi, kas līdz šim Latvijas galvaspilsētā vēl ne reizi nebija piestājuši. Turklāt bija plānots, ka pieteiktie kuģi kopumā būs krietni lielāki, līdz ar to uz Rīgu atvedīs daudz vairāk tūristu.

Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja Liene Ozola "Tūrisma Gidam" atklāja, ka šī sezona bija paredzēta vareni laba. "Bijām plānojuši ļoti labu kruīzu sezonu, vairāk nekā 80 kruīza kuģu ienācienu, vairāk nekā 85 tūkstošus pasažieru. Šobrīd ir atcelti visi pieteiktie ienācieni līdz jūlijam, bet rēķināmies, ka no ostas viedokļa kruīza kuģu sezona šogad varētu būt beigusies, nemaz nesākoties," teic Ozola.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!