Jelgavas pilsēta jau 21. reizi aicina satikties Starptautiskajā ledus skulptūru festivālā. Tas šogad notiks no 8. līdz 10. februārim.

Šis ir lielākais Baltijas ledus skulptūru festivāls. Festivāls šogad notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā, teikts tā "Facebook" lapā. Gaidāmi arī populāru mūziķu koncerti, izrādes bērniem, radošās darbnīcas, tirdziņš un daudz kas cits.

Šī gada Ledus skulptūru festivāla tēma būs kino. Dalībai festivālā žūrijas komisija ir apstiprinājusi 30 profesionālus tēlniekus no septiņām valstīm, teikts festivāla mājaslapā. Skulptori tēmu interpretē dažādi, kādam kino saistās ar zināmu kino tēlu, kādam – ar popkorna turzu un atspirdzinošo kolas dzērienu. Mākslinieki konkursā piedalīsies divās kategorijās: individuālā skulptūra un komandas skulptūra. Festivāla laikā kopumā taps 45 konkursa skulptūras – 30 mazās (individuālās) un 15 lielās (komandu).

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un JPPI "Kultūra". Festivāla pirmsākumi meklējami 1998.gadā, kad radās ideja sarīkot šāda veida skulptūru izstādi Jelgavā.

Vairāk informācijas par festivālu meklē šeit.

Lūk, neliels ieskats pagājušā gada festivālā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!