Foto: Publicitātes foto

Joprojām turpinās Rietumu Bankas Labdarības fonda un Latvijas pašvaldību sadarbības programma, kuras ietvaros Siguldā ir izveidota atpūtas zona un skatu tornis. Atjaunotais skatu tornītis un atpūtas laukums ļaujot atkal just vēstures elpu un izbaudīt dabas skaistumu, vienlaikus attīstot arī Siguldas tūrisma potenciālu, skaidro projekta īstenotāji.

Objekta pamatideja – pievērst vietējo iedzīvotāju un tūristu uzmanību Siguldas unikālajai dabai un pilsētas gleznainajai apkārtnei, ko veido paugurainais reljefs.

Foto: Publicitātes foto

Projekta ietvaros ierīkotais skatu tornītis atrodas unikālā, vēsturiskā vietā – 20. gadsimta sākumā šeit tika uzcelts pansionāts "Nachtigal" (lakstīgala – vācu val.), kas strauji kļuva populārs ceļinieku vidū. Vēlāk pansionāta telpas tika nodotas slimnīcas pārziņā, bet 1980. gados tās tika pilnībā pārbūvētas.

Siguldas novads bieži tiek dēvēts par Latvijas Šveici. Senos laikos Gauja šeit mainīja gultni, tāpēc izveidojās gleznaina ieleja. To šķērso Baltijā vienīgais gaisa trošu ceļš, kas savieno Siguldu un upes labajā krastā esošo Krimuldu – tur atrodas vēsturiska muiža, kā arī paveras gleznains skats uz ieleju un pilsētu. Siguldā atrodas arī Latvijas lielākā ala – Gūtmaņala, kuras avota ūdens tiek uzskatīts par dziedniecisku.

Tomēr gan Latvijā, gan aiz tās robežām īpaši populāras ir rudenīgās Siguldas ainavas, kad pakalnos augošie lapu koki kvēlo sarkandzeltenos toņos. Šajā laikā Siguldas novads kļūst par svētceļojumu vietu visiem ar lirisku dvēseli, kuri mīl baudīt dabu un svaigu gaisu.

Ko vēl šoruden apskatīt Siguldā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!