Foto: Vida Press
Gila Svīrtvagera bērnības sapnis bijusi pilota karjera. Bet, kad viņš sapratis, ka tā nav īsti reāla un sapnis sabiris kā smilšu pils, viņš vērsim pie ragiem ķēries, ja tā var sacīt, no citas puses, kļūdams par aviācijas fotogrāfu.

Gils nāk no Beļģijas. Studē vēsturi un strādā par aviācijas fotogrāfu. Kā viņš pats raksta savā blogā, par lidmašīnām un aviāciju ieinteresējies jau astoņu gadu vecumā, apmeklējot ikgadējo Koksijdes aviācijas šovu. Pēc septiņiem gadiem, tikai 15 gadu vecumā, viņš izlēmis fotografēt lidmašīnas.

Pirmās bildes tapušas ar brāļa fotokameru "Nikon D70", bet pēc tam jaunietis jau nopircis pats savu "Nikon". Gils bijis ļoti aktīvs jaunietis un daudz rakstījis dažādos interneta forumos, tostarp sazinājies arī ar Ēriku Koekelbergu, kas ir pieredzējis aviācijas fotogrāfs, lai lūgtu padomu, kā vislabāk fotografēt debesīs un uzzinātu, kā viņš veicis neskaitāmos fotolidojumus. Jau pēc nepilniem diviem gadiem, nesasniedzis 17 gadu vecumu, aktīvais puisis uzaicināts pievienoties Koekelberga komandai. Kopš tā laika viss noticis ļoti strauji.

Nu jau septiņus gadus Gils nodarbojas ar fotolidojumiem un uzņēmis neticami skaistus attēlus, fotografējot gan gaisa kuģus, gan neparastas ainavas. "Cenšos fotografēt aviāciju kā vienotu veselumu, nevis tikai lidmašīnas."

"Vēl pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas man bija iespēja lidot kopā ar pieredzējušiem pilotiem un fotogrāfiem, īpašās lidmašīnās, helikopteros, gaisa akrobātu komandās un citur. Esmu bijis tik neparastās vietās un saticis neticami interesantus cilvēkus!" par savu darbu saka Gils.

Lidojot vienmēr tiekot pievērsta liela uzmanība drošības pasākumiem – ne tikai pilots, bet arī fotogrāfs valkā speciālu apģērbu un lietojot īpašu drošības aprīkojumu.

Kopš 2011. gada viņš par saviem piedzīvojumiem raksta arī aviācijas blogā, kur redzamas ne tikai viņa fotogrāfijas, bet arī video un pašu fotogrāfu interesējošās ziņas.

Viens no jaunākajiem viņa darbiem ir iespaidīga fotosērija, lidojot pār ASV dienvidrietumiem un dodoties apskatīt Lielo kanjonu, Holivudu, Josemitu parku un daudzas citas vietas. Lūk, fotogrāfijas un paša Gila komentāri par tur redzēto.

Šī bilde attēlo Lasvegasas noskaņas - spilgtas un apžilbinošas, bet ar savu tumšo pusi, saka Gils.

Foto: Vida Press

Saulrieta pēdējie stari Josemitu parkā izgaismo kalnu virsotnes. Katru vakaru šis skats ir citāds....

Foto: Vida Press

Pēdējā degvielas uzpildes stacija pirms iebraukšanas Nāves ielejā.

Foto: Vida Press
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!