Senā un unikālā pārceltuve pār Daugavu, kas savienoja Jēkabpils novada Dunavas pagastu ar otru Daugavas krastu Līvānu novada Jersikas pagastā šogad tika slēgta, vēsta Jēkabpils novada Tūrisma informācijas centrs. Tā bija viena no trīs unikālajām pārceltuvēm Latvijā.

Pārceltuves pār Daugavu šobrīd ir kļuvušas par eksotisku transporta līdzekli, kas pāri varenajai upei pārceļ gājējus, velosipēdistus un pat automašīnas. Arī tūristu vidū ir iecienīts šis mūsdienām neierastais transporta līdzeklis. Taču ar katru gadu pieaug tā uzturēšanas izmaksas, kas savukārt īpašniekiem liek aizdomāties par pārcēlāju slēgšanu.

Kaut arī vairs nedarbojas pārceltuve no Dunavas pagasta uz Jersikas pagastu, tomēr joprojām turpina strādāt pārceltuve Līvāni-Dignāja.

"Pārceltuve savieno abus Daugavas krastus un ir vistaisnākais ceļš no Latgales uz Zemgali. Pārceltuve ir ļoti nozīmīgs satiksmes līdzeklis abu upes krastu iedzīvotājiem – gan gājējiem, gan autobraucējiem un riteņbraucējiem," raksta Latgales Tūrisma asociācijas. Pārceltuve ir būvēta no krievu armijas pontoniem un tanku pontontilta.

Pārceltuve Līvāni-Dignāja atrodas Līvānos Zemgales ielas beigās (GPS: 56.34323900269845, 26.165525871292132).

Pārceltuves darba laiks ir no pulksten 7 līdz 21. Savukārt interesantajam piedzīvojumam var pieteikties pa tālruņa numuru 28889045 vai 26808760.

Arī pārceltuve pār Gauju Līgatnē šobrīd ir slēgta. Tā gan netika slēgta uz visiem laikiem, tikai uz remonta laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!