Portāls "The Guide to Sleeping in Airports", kas ik gadu veido labāko un sliktāko pasaules lidostu sarakstu, paziņojis arī šī gada uzvarētājus. Sliktākā 2015. gada lidosta ir Nigērijas Port Harcourt starptautiskā lidosta, kas drīzāk atgādina bēgļu nometni. Savukārt labākā ir Singapūras Changi lidosta, kas pirmajā vietā atrodas jau vairākus gadus un kurā pieejamas visas iespējamās ekstras.

Šī gada aptaujā, kurā bija jānosauc labākā un sliktākā lidosta, piedalījušies 26 297 unikālie respondenti. Lai arī portāla, kas veic šo aptauju, nosaukums ir "gids gulēšanai lidostās", vērā ņemti arī citi kritēriji, ne tikai nakšņošanas iespējas. Respondentiem bijis jāvērtē lidostas tādās kategorijās kā komforts, ērtības, tīrība un klientu apkalpošana.

Port Harcourt lidosta novērtēta kā sliktākā lidosta Āfrikā un arī pati sliktākā lidosta pasaulē. Turklāt tā būtu uzvarējusi arī kā viskorumpētākā lidosta, ja būtu bijusi šāda nominācija, teikts Sleepinginairports.net. Lidostas terminālis esot nepatīkams, un apkalpojošais personāls neizpalīdzīgs. Ielidošanas termināls esot vien brezenta telts, kurā it kā esot gaisa kondicionieris, bet tas jau ilgu laiku kā salūzis. Ērtību neesot nekādu. Lielākā daļa pasažieru centušies šajā lidostā pavadīt pēc iespējas mazāk laika. Labā ziņa esot, ka daļa lidostas nesen renovēta, kas nozīmē, ka terminālī var redzēt īstas sienas, logus un durvis, nevis tikai brezentu.

Otrajā vietā sliktāko lidostu topā ir Jeddah King Abdulaziz Starptautiskā lidosta Saūda Arābijā, bet trešajā - Katmandu Tribhuvan Starptautiskā lidosta Nepālā. Pirmajā desmitniekā šajā apkaunojošajā topā iekļuvusi tikai viena Eiropas lidosta – tā ir Beauvais -Tille Starptautiskā lidosta Parīzē.

Pasaules sliktākās lidostas 2015. gadā

1. Port Harcourt Starptautiskā lidosta (Nigērija)

2. King Abdulaziz Starptautiskā lidosta (Saūda Arābija)

3. Tribhuvan Starptautiskā lidosta (Katmandu, Nepāla)

4. Taškentas Starptautiskā lidosta (Uzbekistāna)

5. Simon Bolivar Starptautiskā lidosta (Karakasa, Venecuēla)

6. Toussaint Louverture Starptautiskā lidosta (Haiti)

7. Hamid Karzai Starptautiskā lidosta (Afganistāna)

8. Tan Son Nhat Starptautiskā lidosta (Vjetnama)

9. Benazir Bhutto Starptautiskā lidosta (Pakistāna)

10. Beauvais-Tille Starptautiskā lidosta (Parīze)

Labākās pasaules lidostas

Lai arī visas minētās ir starptautiskas lidostas, to līmeņus ir pat grūti salīdzināt, jo desmit labāko lidostu topā iekļuvušas gaisa kuģu ostas ar servisu, kāds piedienētos pieczvaigžņu viesnīcai. Līdere jau gadiem ir Singapūras Changi Starptautiskā lidosta. "Ir grūti saprast, ar ko lai sāk, kad jārunā par šīs lidostas stiprajām pusēm," teikts tās aprakstā labāko lidostu topā. No tās esot ļoti ērti nokļūt pilsētas centrā, tajā pieejami visdažādākie luksusa pakalpojumi, tostarp zivtiņu spa, sauna, tauriņu dārzs, dušas un vannas. Lūk, kā izskatās pasaules labākajā lidostā!

Jāpiebilst, ka pasaules labāko lidostu topā dominē Āzijas lidostas – pirmajā pieciniekā ir iekļuvušas arī Seulas, Tokijas, Taipejas un Honkongas lidostas. Labākā no Eiropas lidostām ir Minhenes lidosta, kas ir sestajā vietā, un Helsinku lidosta Somijā, kas ierindojusies septītajā.

Savukārt Eiropas labāko lidostu sarakstā iekļauta arī Tallinas lidosta, kas iekļuvusi prestižajā piektajā vietā.

Pasaules labākās lidosas 2015. gadā

1. Changi Starptautiskā lidosta (Singapūra)

2. Incheon Starptautiskā lidosta (Seula, Dienvidkoreja)

3. Haneda Starptautiskā lidosta (Tokija, Japāna)

4. Taoyuan Starptautiskā lidosta (Taipeja, Taivāna)

5. Honkongas Starptautiskā lidosta

6. Minhenes Starptautiskā lidosta (Vācija)

7. Helsinku Starptautiskā lidosta (Somija)

8. Vankūveras Starptautiskā lidosta (Kanāda)

9. Kualalumpuras Starptautiskā lidosta (Malaizija)

10. Kloten Starptautiskā lidosta (Cīrihe, Šveice)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!