Foto: Publicitātes attēls
Jau 11. gadu Jelgavā notiks Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls, tā tēma šogad ir "teātris". Festivāla laikā 10. un 11. jūnijā pilsētas viesi un jelgavnieki aicināti doties divās tematiskās ekskursijās, lai iepazītu vietas, kas saistītas ar mākslas pasauli un teātra tradīcijā, vēsta Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Sestdien, 10. jūnijā, pulksten 11.00 ekskursija ar autobusu "Mākslinieku ceļš Jelgavā", lai kopā ar Jelgavas Mākslinieku biedrības vadītāju Māri Branci iepazītu tās Jelgavas vietas, kur savas ikdienas, darba un mācību gaitas aizvadījuši ievērojami latviešu mākslinieki. Maršruta pieturas punkti būs Jelgavas kultūras nams, Alunāna parks, Stacijas parks, Zemgales prospekts, piemiņas zīme "Brīvības ceļš". Ekskursijas dalībnieki varēs paviesoties pie māksliniekiem Aleksandra un Mārītes Djačenko Ozolniekos, bet noslēgumā apskatīt šamota skulptūras Pasta salā. Ekskursijas ilgums - četras stundas.

Svētdien, 11. jūnijā, pulksten 13 teātra cienītāji aicināti piedalīties ekskursijā "Teātra ceļš Jelgavā" un kājām kopā ar gidi Signi Lūsiņu atklāt, kāpēc Jelgavu var uzskatīt par latviešu teātra šūpuli. Ekskursijas maršruts vedīs gar Studentu teātri, Jelgavas pili, pilsētas kultūras namu, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju, Raiņa parku un noslēgsies ar latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna memoriālā muzeja apmeklējumu. Ekskursijas ilgums - divas stundas.

Abas ekskursijas sāksies no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalība ekskursijās bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti pieteikties iepriekš Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Informāciju par citām aktivitātēm Smilšu skulptūru festivāla laikā meklē šeit.

Vairāk par Zemgales pērli vari lasīt šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!