Foto: Vida Press

Vieta, kur miglā knapi saredzamas ēkas un kas vairāk atgādina spoku pilsētu, patiesībā tiešām ir Bulgārijas galvaspilsēta Sofija, kuras maģisko tīšanos no kalniem "atpeldējušā" miglā iemūžinājis bulgāru fotogrāfs Ivans Dmitrovs.

Fotogrāfam izdevies noķert brīdi, kad košās gaismās mirdzošo, ziemīgo Sofiju sedz ļoti bieza miglas sega, kas mākslinieciski izkliedē gaismas kūļus un krāsas, bet ēkas tajā pat kļuvis grūti saskatīt – caur miglas vāliem spraucas vien paši lielākie debesskrāpji.

Šāds skats pirms saulrieta pavēries no tuvējiem kalniem. Mehāniķis un fotogrāfs Ivans Dimitrovs par savu veiksmi iemūžināt pilsētu miglā aģentūrai Vida Press saka tā: "Jau vairāk nekā gadu gaidīju tik biezu miglu kā šī. Lai nokļūtu vietā, kur var redzēt visu pilsētu, uz kalniem stundu braucu ar automašīnu un tad piecas minūtes gāju kājām. Gribēju to visu iemūžināt, jo skats ir vienkārši maģisks. Krāsas bija unikālas, un, tā kā migla visu laiku pārvietojās, atklāju arvien jaunus skatus."

Foto: Vida Press

28 gadus vecais sofijietis skaidro, ka šāda migla pilsētā novērojama katru ziemu un tā var ilgt dažas dienas vai pat vairāk nekā nedēļu. "Kad uzkāpu kalnā, grūtākais bija cīņa ar vēju un aukstumu. Bija ļoti vējains un aukstums spraucās cauri visām vīlēm," atceras Ivans.

Uzziņai!

Sofija ir pilsēta ar senu vēsturi, pirmās apmetnes tur izveidojušās jau 8. gadsimtā pirms mūsu ēras, tāpat tā bijusi ļoti nozīmīga vieta Osmaņu impērijā, bet 1879. gadā Sofija kļuva par Bulgārijas galvaspilsētu. Otrajā pasaules karā tā cieta, un pilsētu ieņēma padomju karaspēks. Tās apkaimē arī tagad redzamas daudzas padomju laiku liecības.

Esot Sofijā, vērts apskatīt iespaidīgo Aleksandra Ņevska katedrāli, kā arī pastaigāties pa Vitošku – pilsētas centrālo ielu, kur ir daudz veikalu, kafejnīcu un galeriju.

Ko vēl apskatīt Bulgārijā, lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!