Jūnija beigas un jūlijs ir labākais laiks, lai dotos iepirkšanās braucienā uz vienu no Eiropas populārākajām "šopinga" pilsētām – Vācijas galvaspilsētu Berlīni. Ja dosieties turp jūnija beigās – atlaides veikalos būs ap 15-20%, bet jūlija vidū aktuālās sezonas preces un apģērbi maksās pat par 70% lētāk. Tie, kuri vēlas tikai mazliet uzfrišināt savu garderobi, atradīs labas kvalitātes apģērbus par saprātīgu cenu, bet ģimenes ar bērniem šeit varēs krietni ietaupīt. "Delfi ceļojumi" apkopoja Berlīnes tirdzniecības vietas un veikalus, kurus apmeklēt Berlīnes šopinga braucienā.

Kurfurstendamm atrodas pašā pilsētas centrā un ir Berlīnes galvenā iepirkšanās iela. Šeit atradīsiet gan dārgo zīmolu apģērbu veikalus, gan arī latviešu pircējiem tik saprotamo "Zara", "Mango", "H&M", "C&A". Šajā ielā ir labs "Peek&Cloppenburg" veikals četros stāvos, kurā iespējams atrast gan labus uzvalkus, gan arī pavisam demokrātiskus apģērbus ikdienai, kā arī Latvijā iecienīto "Desigual". Īpašu uzmanību iesakām pievērst vīriešu apģērbiem, kā arī īpašajam "outlet" stāvam. Kurfurstendamm ir arī vairāki lieli sporta preču veikali un visai tradicionāls un vāciešiem saprotamāks apavu piedāvājums. Jāpiebilst, ka šajā iepirkšanās ielā jūs noteikti nebūsiet vieni, Kurfurstendamm ir iecienījuši šopinga tīkotāji arī no mūsu austrumu kaimiņvalsts.

Tikai pārsimt metrus no Kurfurstendamm ir viens no Vācijas zināmākajiem tirdzniecības centriem "KaDeWe". Cenu ziņā tas ir līdzvērtīgs Rīgas "Stockmann", taču atlaižu laikā cenas kļūst daudz demokrātiskākas. Ja esat tur nokļuvuši, noteikti apmeklējiet veikala delikatešu nodaļu. Acis noteikti varēsiet pamielot - tik skaists tējas, kafijas, dažādu zālīšu un garšvieliņu veikals ir reti kurā tirdzniecības vietā.

Potsdammer Platz atrodas milzīgs tirdzniecības centrs
"Potsdammer Platz Arkaden"
, kurā atradīsiet visu Eiropas lielāko zīmolu veikalus, turklāt šeit ir arī "H&M" sieviešu veļas veikals "Beauty Box".

"Galeria Kaufhof"  Aleksandra laukumā (Alexanderplatz) preces izvietotas līdzīgi kā "Peek&Cloppenburg" vai "Stockmann" veikalos Rīgā. Preču klāsts pieaugušajiem ir ļoti liels - sākot no apģērbiem un apaviem konservatīvākiem pircējiem līdz jauniešu apģērbu nodaļai, kurā būs gan "GAP", "Pepe Jeans", "G-Star" un "Diesel" apģērbi. Jāteic, ka bērnu apģērbu piedāvājums gan ir tikai smalki zīmolots un visai dārgs ar mazām variācijas iespējām, toties rotaļlietu nodaļa būtu katra bērna sapnis - gan preču, gan cenu ziņā.

Blakus "Kaufhof" veikalam ir arī viens no Berlīnes lielajiem elektropreču veikaliem - "Saturn" . Veikals ir tik liels, ka tā apmeklējumam jārezervē gana ilgs laiks. "Delfi ceļojumi" iesaka turp doties, ja vēlaties papildināt savu CD vai vinila plašu kolekciju ar pasaules jaunāko mūziku. Interesējošās preces iespējams aplūkot arī veikala interneta vietnē.

Alexanderplatz atrodas viens no Berlīnes lielākajiem
"C&A"
veikaliem. Šeit atradīsiet ikdienas apģērbu gan sev, gan arī bērniem, turklāt par ļoti demokrātiskām cenām. Lai arī apavu nodaļā cenas ir tādas, ka šķiet - esat nokļuvuši leiputrijā, tomēr ir vērts izvērtēt to kvalitāti.

Tirdzniecības centrs "Alexa Alexanderstrasse" ir vieta, kurā apvienoti gan dārgo zīmolu un vācu dizaineru veikali, gan arī "H&M", "Vero Moda", "Zara" un citi mums zināmie zīmoli. Tirdzniecības centrs ir ļoti ērts un plašs, turklāt tā pagrabstāvā auto iespējams novietot par saprātīgu maksu. Vienīgais mīnuss - šo tirdzniecības centru iecienījuši arī vācu jaunieši un īpaši pēcpusdienās apģērbi mētājas visur un preču galdi izskatās kā lietoto preču veikalos. Šajā tirdzniecības centrā īpaši iesakām apmeklēt "H&M" bērnu apģērbu nodaļu, kas ir plašākā Berlīnē. Šeit bērnu apģērbiem ir ļoti plašs izmēru klāsts arī atlaižu laikā.

Vācu jauno dizaineru apģērbus, kā arī apavus vislabāk iegādāties rajonā ap Hackesher Markt staciju. Mazajās ieliņās ir neskaitāmi vintāžas apģērbu veikali, itāļu un spāņu apavu veikali, arī vairākas koncepta vietas, kurās cenas gan ir visai augstas, taču ir vērts ielūkoties, lai prieks tiek arī acīm. Turklāt mazajos veikaliņos apkalpošanas kultūra ir tik augsta, ka nebūs kauns arī neko nenopirkt. Pārdevēji gan "Labdien", gan "Uz redzēšanos" pateiks arī tāpat vien. Šeit iesakām apmeklēt sieviešu apģērbu veikalu "COS" - interesants dizains, kvalitatīvi audumi un gana liela izmēru amplitūda.

Ja dodaties uz Berlīni ar lidmašīnu, iesakām laiku braucieniem uz "outlet" veikaliem ārpus pilsētas centra netērēt, jo cenas atlaižu laikā arī pašā pilsētā ir gana pievilcīgas. Ja pārvietojaties ar sabiedrisko transportu, ērtāk būs iegādāties dienas biļeti jeb Tageskarte. Tā maksā sešus eiro un ir derīga no kompostrēšanas brīža līdz pulksten četriem nākamajā rītā.

Lielie tirdzniecības centri atvērti no 9:30, savukārt veikali atkarībā no to saimnieku vēlmēm - no 10:00 līdz 11:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!