Foto: Shutterstock

Neskatoties uz to, ka tūrisms pēc pandēmijas uzņem arvien lielākus apgriezienus, aviobiļešu cenu kāpums nevairo interesi par tāliem galamērķiem. Tādēļ arvien populārāk kļūst tūristus piesaistīt ar dažādām bonusu sistēmām. Šobrīd arī Taivāna paziņojusi, ka maksās tūristiem par aizraujošās valsts apceļošanu, vēsta CNN.

Taivāna bija ilgi slēgusi savas robežas ārzemju tūristiem Covid-19 izplatības dēļ, taču 2022. gada oktobrī robežas tika atkal atvērtas, un tagad valdība izstrādā plānus, kā palielināt tūristu plūsmu. Saskaņā ar Taivānas Tūrisma biroja statistiku, 2022. gadā Taivānā ieradās nedaudz mazāk par 900 tūkstošiem apmeklētāju. Visvairāk tūristu bija no Vjetnamas, Indonēzijas, Japānas un ASV.

Taivānas premjerministrs Čens Čjen-jens (Chen Chien-jen) paziņoja, ka valdības mērķis ir 2023. gadā piesaistīt sešus miljonus tūristu, bet līdz 2025. gadam sasniegt 10 miljonus apmeklētāju gadā. Līdz ar to Taivānas valdība plāno maksāt individuāliem ceļotājiem apmēram 156 eiro (165 dolārus), bet grupu ekskursijām 624 eiro (658 dolārus) par ieceļošanu valstī.


Jāņem gan vērā, ka iegūto naudu būs jāiztērē turpat Taivānā, maksājot par ēdieniem, naktsmītnēm vai citiem ar tūrismu saistītiem izdevumiem.

Valdība uzsvēra, ka šādi vēlas piesaistīt tūristus no Japānas, Dienvidkorejas, Dienvidaustrumāzijas, Honkongas un Makao, kā arī no Eiropas un Amerikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!