Foto: Taavi Sepp/ Delfi.ee

Ziemassvētku tirdziņi ir teju neatņemama svētku sastāvdaļa, kur ikviens var sajust brīnišķīgu atmosfēru un uzburt noskaņojumu. Gluži kā citus gadus, arī šogad tika noteikts labākais Eiropas Ziemassvētku tirdziņš, par kuru šogad tūrisma ceļvedis "European Best Destinations" atzinis Tallinas tirdziņu.

Kā skaidrots ceļveža mājaslapā, ikvienam bija iespēja nobalsot par sev tīkamāko Ziemassvētku tirdziņu, un šo izdevību izmantojuši vairāk nekā 200 tūkstoši ļaužu. Lai arī topa augšgalā atradusies jau vairākus gadus, šogad pirmo vietu šī gada labāko Ziemassvētku tirdziņu sarakstā ieguvusi Tallina. Par otro labāko atzīts Budapeštas tirgus, bet trešajā vietā ierindojies Strasbūras svētku tirdziņš.

Tallinas Ziemassvētku tirdziņš, kā rakstīts ceļvedī, iepriecina ļaudis ar mājīgumu, vēsturisko atrašanās vietu un senajām tradīcijām. Tur iespējams iegādāties dažādus mājražotāju labumus, kā arī piepildīt vēderu ar gardiem našķiem. Savukārt mazākie var ļauties karuseļu burvībai un sastapt arī Ziemassvētku vecīti. Protams, īpašu atmosfēru tirdziņam un pilsētai piešķir krāšņie un gaumīgie rotājumi, apkārt valdošā piparkūku smarža, kā arī lielā egle, kas šogad slejas 15 metru augstumā. Tirdziņš interesentiem pieejams no 16. novembra līdz pat 7. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!