Foto: Publicitātes foto

3. februārī sākusies biļešu pārdošana uz šīs vasaras kruīziem no Helsinkiem un Tallinas, vēsta uzņēmuma pārstāvji. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, klientiem būs iespēja droši izbaudīt Ziemeļvalstu un Baltijas ceļotāju skaistākos un populārākos galamērķus – Ālandu un Gotlandes salas, norāda "Tallink Latvija" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Esēnija Zīriņa.

Ceļojumu entuziastiem būs iespēja izpētīt Ālandu salas pašā vasaras plaukumā, kad ir iespējams novērot Skandināvijas baltās naktis – reiss no Helsinkiem caur Tallinu uz šo salu arhipelāgu ir plānots vasaras saulgriežu mijā – 23. jūnijā. Tāpat 2022. gada 16. septembrī notiks tradicionālais rudens ražas svētku kruīza ceļojums maršrutā Helsinki – Tallina – Mariehamna (Ālandu salas).

Šogad "Tallink" ceļotājiem piedāvās sešus reisus no Tallinas uz Visbiju Gotlandē – 3., 10., 17., 24. un 31. jūlijā un 7. augustā.

Vasaras īpašajos kruīzos būs iespēja doties ar lielāko "Tallink" flotes kuģi "Silja Europa". Kruīza ceļojums sākas Helsinku ostā, ved cauri Tallinai ar piestāšanu Tallinas ostā un tālāk uz galamērķi. Izbraukšana visos kruīzos plānota iepriekš minētajos datumos vēlā pēcpusdienā vai vakarā. Visbijā kuģis ieradīsies nākamās dienas pulksten 9 pēc vietējā laika, uzsākot atpakaļceļu uz Tallinu un Helsinkiem tās pašas dienas vakarā, pulksten 20.30.

Arī īpašie kruīzi uz Ālandu salām notiks pēc līdzīga scenārija – kuģis Mariehamnas ostā ierodas nākamās dienas rītā, pulksten 10 pēc vietējā laika un izbrauc tās pašas dienas pievakarē, pulksten 18. Kopumā ceļotāji uz salu arhipelāga varēs pavadīt astoņas brīnišķīgas un piedzīvojumiem piepildītas stundas, uzsver Zīriņa.

Komentējot "Tallink Grupp" piedāvātās ceļošanas iespējas vasaras sezonā, "Tallink Grupp" pārdošanas vadītāja Marina Jogi sacīja: "Pēdējos divos gados esam piedāvājuši saviem pasažieriem biežāk un vairāk apmeklēt Ālandu salas, tomēr šogad, reaģējot uz klientu augošo pieprasījumu, piedāvājam plašākas iespējas atklāt otru Baltijas jūras salu dārgumu – Gotlandi. Ar iknedēļas izbraukšanu no Helsinkiem un Tallinas uz Gotlandi, mūsu klienti var baudīt atpūtu kruīza laikā un galamērķī, kur apvienojas idilliska Visbijas mazpilsētas noskaņa ar salas bagātīgu tirdzniecības un vēsturisko mantojumu, kā arī viesmīlīgu sagaidīšanu un dažādām aizraujošām izklaides iespējām – lieliska ideja iekļaut šo īpašo kruīzu savā vasaras brīvdienu kalendārā."

"Arī Ālandu salas nu jau kļuvušas par populāru galamērķi mūsu ceļotāju vidū. Šī sala turpina pārsteigt pat visprasīgākos ceļotājus un iedvesmo ar savu mierpilno dzīves ritējumu un skaisto dabu. Šovasar uz Ālandu salām ir atvērti divi ceļošanas datumi – Līgo vakarā, kad pa ceļam var baudīt baltās nakts burvību, un otrs – rudens ražas laikā, kad salas iedzīvotāji un viesi piedalās ražas festivālā, kur var iepazīt, nogaršot un iegādāties vietējo saimnieku piedāvātos labumus un darinājumus, kā arī priecīgi pavadīt laiku kopā ar ģimeni un bērniem," piebilda Jogi.

Biļetes uz "Tallink" īpašajiem vasaras kruīziem no Helsinkiem un Tallinas uz Ālandu salām un Gotlandi var iegādāties no 3. februāra uzņēmuma mājaslapā.

Kā liecina informācija "Tallink" mājaslapā, no 6. aprīļa uzņēmums plāno atjaunot prāmja "Isabelle" regulāro reisu starp Rīgu un Stokholmu. Paziņojumā "Tallink" lojalitātes programmas klientiem teikts, ka arī citu līniju maršruti tiks pakāpeniski atjaunoti, tostarp Tallina-Stokholma un Helsinki-Stokholma, kur vēl pagaidām kuģu satiksme ir pārtraukta vai ierobežota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!