Izmantojot Gētes institūta izveidoto mobilo lietotni "Vācu pēdas", tagad iespējams doties ceļojumā arī pa Latviju, atklājot interesantus objektus, kas saistīti ar dažādiem notikumiem un vācu kultūru. Aplikācijā pieejami arī stāsti par interesantiem vācu izcelsmes cilvēkiem, svarīgiem notikumiem un sasniegumiem citās pasaules valstīs un pilsētās – Brazīlijā, Grieķijā, Izraēlā, Bratislavā Kanādā, Stokholmā, Ukrainā un Īrijā. Tā lejuplādējama bez maksas.

Lietotne "Vācu pēdas" ir interaktīvs ceļvedis, ko izstrādājis visā pasaulē pārstāvētais Vācijas Federatīvās Republikas kultūras institūts. Lasiet un klausieties ar Vāciju saistītu vietu aprakstus, ko veidojuši vietējie Gētes institūti. Attēlos un video ierakstos iepazīstiet arhitektūru, vēsturi un personības, teikts lietotnes pieteikumā.

Gētes institūts jau vairāk nekā sešdesmit gadu darbojas gandrīz simt pasaules valstīs, tostarp vairāk nekā 20 gadus arī Latvijā. Tas veicina vācu valodas apguvi ārvalstīs, sniedz visaptverošu priekšstatu par Vāciju un iesaistās starptautiskajā sadarbībā kultūras jomā.

Lietotni "Vācu pēdas" var izmantot arī bezsaistē. Esot konkrētajā vietā, lietotne dod iespēju meklēt tuvumā esošos objektus un papildus piedāvā paplašinātās realitātes skatu. Lietotnē pašlaik pieejama informācija par 39 objektiem visā Latvijā.

Tā pieejama šeit: Android un iOS lietotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!