Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 28. februārī, pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies tematiskais tūrisma vakars "Jelgavas noslēpumi mūsdienu arheoloģiskajos izrakumos", kur varēs uzzināt interesantus faktus par Jelgavas arheoloģisko izpēti un nozīmīgākajiem atradumiem pilsētas vēstures kontekstā, pastāstīja Jelgavas reģionālā tūrisma centra pārstāvji.

Tematiskā tūrisma vakara viesis būs vēsturnieks un novadpētnieks Andris Tomašūns, kurš stāstīs par arheoloģiju, arheologiem un viņu mēģinājumiem atklāt Jelgavas vēstures stāstus, ko glabā zeme zem pilsētas ielām un namiem. Vakarā būs iespēja uzzināt par arheoloģiskajiem izrakumiem, kas Jelgavā norisinājušies pēc 1991. gada, kur piedalījušies ievērojami Latvijas pētnieki, kā arī pats vēsturnieks.
Līdz pat 20. gadsimta beigām Jelgava arheoloģiski nav pētīta, turklāt pilsēta 20.gadsimtā divos pasaules karos tika nopostīta un, veicot pilsētas atjaunošanas darbus, arheoloģiskā izpēte nebija prioritāte. Daudzviet Jelgavā zem zemes saglabājusies vecā apbūve, kā arī pilsētas iedzīvotāju atstātais kultūrslānis, tomēr virs zemes vizuāli nekas daudz neliecina par Jelgavu kā senu pilsētu, kuras pirmsākumi datējami vairāk nekā 750 gadus atpakaļ.

Tūrisma vakarā varēs uzzināt, ko pētnieki atraduši un atklājuši arheoloģiskajās izpētēs un ko secinājuši par pilsētas vēsturi daudzu gadsimtu senā pagātnē.

Tematiskais tūrisma vakars "Jelgavas noslēpumi mūsdienu arheoloģiskajos izrakumos" norisināsies ceturtdien, 28. februārī, pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1, Jelgavā. Dalības maksa 2 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās tūrisma vakaram pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!