Foto: Shutterstock

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē vides izglītības speciālisti kopā ar profesionāliem dabas pētniekiem un speciālistiem organizē izzinošus pārgājienus, aicinot ikvienu pievienoties, teikts Latvijas valsts mežu (LVM) mājaslapā "Mammadaba.lv".

30. martā, sestdienā, gaidāms izziņas bagāts un atraktīvs divu līdz trīs stundu garš pārgājiens dabas parka Tērvetē mežā. Dodoties pārgājienā kopā ar zoologu, Dabas aizsardzības pārvaldes ekspertu, dabas pētnieku un vērotāju Vilni Skuju, pārgājiena dalībnieki centīsies pamanīt meža dzīvnieku klātbūtnes "pēdas", atpazīt viņu mājvietas, "ēdnīcas", "vannas" un "lielceļus". Pulcēšanās pie LVM dabas parka Tērvetē informācijas centra ēkas pulksten 12.45. Dalībnieki aicināti padomāt par ērtu apģērbu un apaviem, jo ceļš vedīs mežā, ārpus parka takām.

Savukārt 6. aprīlī, sestdienā, LVM dabas parkā Tērvetē vides izglītības speciālisti sadarbībā ar Latvijas Dabas muzeja ornitologu, gulbju pētnieku Dmitriju Boiko aicina visus interesentus doties vakara pārgājienā "Uz ezeru pie putniem". Pievakarē, kad palēnām satumst, Tērvetes ūdenskrātuvēs vērojama īpaša aktivitāte. Pavasarī ūdenskrātuves ūdeņi ņirbst un zib, to iecienījuši migrējošo putnu bari, zosis un gulbji, arī pīles un citi. Tikšanās LVM pie dabas parka Tērvetē informācijas centra ēkas pulksten 17, pasākuma ilgums trīs stundas. Dalībnieki aicināti padomāt par ērtiem apaviem un siltām drēbēm, līdzi vēlams ņemt binokli.

Organizatori aicina ģimenes ar skolas vecuma bērniem, dabas draugus un pārgājienu entuziastus. Dalība vides izziņas pārgājienos ar LVM dabas parka Tērvetē ieejas biļetēm. Vairāk informācijas pa tālruni 63726212 vai 28309394.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!