Sociālajā tīklā Facebook Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (V) paudusi sašutumu, ka ietekmīgais ASV laikraksts "The New York Times" reklāmas pielikumu "Krievija aiz virsrakstiem" ("Russia beyond the Headlines") ilustrējis ar attēlu, kurā redzama Rundāles pils Latvijā.

Ironiski, ka pielikuma pirmā raksta virsraksts vēsta "Russia's tourism image problems", kas tulkojumā nozīmē ne tikai, ka Krievijas tūrismam ir problēmas ar tēla veidošanu, bet arī attēlu problēmas (image – attēls angļu val.).

"The New York Times" un par rakstu atbildīgā redaktore jau atvainojusies Vaiderei un visiem Latvijā vai Krievijā, ko varētu būt aizskārusi viņu kļūda. "Mēs atzīstam, ka tā ir redakcijas kļūda. Mums nebija ne mazākā nodoma apvainot lasītājus – vienalga, vai tie ir Latvijā, ASV vai kur citur. Lūdzu, pieņemiet mūsu atvainošanos par visām neērtībām, ko radījusi nepareizas fotogrāfijas izvēle," komentārā pie Vaideres ieraksta Facebook raksta "The New York Times".

Materiāls laikrakstā publicēts 24. jūnijā un ir apmaksāta reklāma par tūrisma iespējām Krievijā.

Iepriekš gan laikraksts "The New York Times" jau rakstījis arī par Rundāles pili, paužot atzinību par tās skaistumu un salīdzinot to ar Versaļas pili Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!