Foto: Shutterstock

Nereti bijušas strīdīgas situācijas pirms lidojuma vai tā laikā – drīkst vai nedrīkst atgāzt krēslu, vai ir pieklājīgi lūgt apmainīties vietām, vai pirmajā klasē ir korekti ceļot ar bērniem? Nu konfliktsituācija radusies par to, kuram ir tiesības noteikt – loga aizbīdnis lidojuma laikā ir vaļā vai ciet, raksta CNN.

Ar strīda situāciju savā "TikTok" kontā dalījās Ēriks Goldijs, publicējot video, kurā sieviete atkārtoti mēģina atvērt aizvērto loga aizbīdni. Īsajā videoklipā, kuru Goldijs parakstījis ar "Mans logs, mani noteikumi", viņš redzams, divreiz atgrūžot sievietes roku. Līdz šim klips skatīts vairāk nekā piecus miljonus reižu.

Līdzīgi kā citās situācijās, kas skar lidojuma etiķetes jautājumu, arī par šo nav vienprātība, un videoklipa komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi, lai gan vairums, izskatās, atbalsta Goldija rīcību, sievietes izturēšanos nosaucot par "pārdrošu". Tomēr ir daži, kas uzskata, ka situācija nav viennozīmīga, un ir grūti noteikt, kura logs tas ir.

Vietnes "One Mile at a Time" dibinātājs Bens Šlapigs par lidmašīnas loga aizbīdņu etiķetes lietošanu izteicies: "Lai gan uzskatu, ka cilvēkam, kurš sēž pie loga, ir tiesības kontrolēt aizbīdni, es arī uzskatu, ka jāņem vērā otra cilvēka vēlmes." Šlapings apgalvo, ka lidošanas etiķetes nerakstītais likums ir tāds, ka pasažierim, kurš vēlas, lai aizbīdnis būtu aizvērts, ir prioritāte, nevis tam, kurš vēlas, lai tas būtu atvērts.

@ericgoldie Replying to @girlinbeta Literally on my flight this morning. #flight #flying #ettiquette #travel #traveling #holidaytravel #happynewyear #hny #jokes #2023 ♬ original sound - <3
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!