Foto: Vida Press

Lai arī gadu gaitā versijas par to, kad un kā bēdīgi slavenā kuģa kopija, proti, "Titāniks II", uzsāks savu ceļu ūdeņos, ir bijušas vairākas, beidzot tapis zināms, ka kuģis sāks kursēt 2022. gadā, veicot oriģinālo maršrutu, ziņo žurnāls "Time".

Tas uz sava klāja uzņems 2400 viesus un 900 apkalpes locekļus – aptuveni tikpat, cik uz klāja bija nelaimīgajā 1912. gadā, kad "Titāniks" nogrima, vēstīts "USA Today". Tiesa gan, šoreiz kuģis būšot aprīkots ar pietiekamu skaitu glābšanas laivu, drošības vestēm un citiem mūsdienīgiem drošības aprīkojumiem.

"Titāniks II" savu pirmo divas nedēļas garo kruīzu uzsāks no Dubaijas (Apvienotie Arābu Emirāti) uz Sauthemptonu (Apvienotā Karaliste), ziņots "MSN". Bet pēc tam virzīsies pa bēdīgi slavenā priekšgājēja maršrutu no Anglijas uz Ņujorku pa ledaino Ziemeļatlantijas okeānu. Kā plānots, vēlāk tiks piedāvāti kruīzi pa visu pasauli. Kā ziņo "Bloomberg", kuģis izmaksās 500 miljonus dolāru jeb aptuveni 436 miljonus eiro.

"Kuģis virzīsies pa oriģinālo maršrutu, pārvedot pasažierus no Sauthemptonas uz Ņujorku. Kuģis arī apceļos pasauli, iedvesmojot un iedvešot apbrīnu cilvēkos, piesaistot uzmanību un ieintriģējot ļaudis ikkatrā ostā, kurā tas piestās," pastāstīja Austrālijas miljardieris, uzņēmējs un "Blue Star Line" vadītājs Klīvs Palmers.

Tiesa gan, vēl joprojām nav informācijas, kad būs iespējams iegādāties biļetes.

  • Kā iecerēts iekārtot kuģi un kā uz tā izskatīsies, meklē te.

2015. gadā kompānija "Blue Star Line" uzsāka "Titānika II" projekta virzību, taču finansiālu apstākļu dēļ projekts neattīstījās kā cerēts, laikā gaitā mainot izbraukšanas termiņus un iecerēto maršrutu.

Oriģinālais "Titāniks" tika uzbūvēts 1912. gadā un piederēja rēdereja "White Star Line". Tolaik tas tika uzskatīts par modernāko un varenāko laineri pasaulē. "Titānika" nogrimšana tā pirmajā ceļojumā ir viena no lielākajām kuģa katastrofām jūrniecības vēsturē, kur dzīvību zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!