Kruīzu kompānija Blue Star Line paziņojusi, ka līdz 2018. gadam pabeigs būvēt bēdīgi slavenā lainera "Titāniks" precīzu kopiju. Nesen publiskoti kuģa interjera attēli. Tāpat kā oriģinālam, "Titānikam II" būšot pirmās, otrās un trešās klases kajītes, restorāni, ēdnīcas, krāšņs interjers, kā arī leģendārās kāpnes, smēķējamā istaba un citas 20. gadsimta sākuma augstākajai sabiedrībai nepieciešamas lietas.

Interesanti, ka mūsdienu moderno kruīzu laikmetā "Titānika" kopijā, kas jūrā izies vairāk nekā 100 gadus pēc sava "senča", pasažieriem tiks piedāvāts tāds pats pakalpojumu klāsts, kā bija 1912. gada kuģī – neliels baseins, turku pirtis, sporta zāle un skvoša laukums. Tā kā ar datorgrafikas un vizualizāciju palīdzību iespējams izveidot precīzas kādreizējā kuģa telpiskas kopijas, mūsdienās būšot iespējams ar neticamu precizitāti atjaunot "Titāniku".

Jaunajam "Titānikam" gan būs arī helikopteru laukums, dažādi tehniski uzlabojumi vadāmībā un tiks ievēroti visi mūsdienu drošības kritēriji, bet, lai neatkārtotos baisā traģēdija, vietu skaits glābšanas laivās būšot vienāds ar pasažieru skaitu uz kuģa, sola jaunā projekta īstenotāji. Arī kapteiņa komandtiltiņš būšot ļoti moderns ar visām jaunākajām tehnoloģijām, savukārt detaļas, kas izskatīsies kā no pagājušā gadsimta, būšot tikai dizaina elementi bez funkcionālas nozīmes, teikts "Titāniks II" mājaslapā.

Foto: Publicitātes attēli

Kuģim būs 840 kajītes, kuras vienlaikus varēs uzņemt 2435 pasažierus un 900 apkalpes locekļus. Kuģa būvniecība kompānijai izmaksāšot līdz 510 miljoniem eiro. Kuģis būs 270 metrus garš, 53 metrus augsts un svērs 40 tūkstošus tonnu, raksta The Telegraph. Tam būs deviņi stāvi.

Foto: Publicitātes attēli

Jau tagad zināms, ka jaunais kuģis neatkārtos oriģinālo "Titānika" maršrutu, un tā pirmais reiss būs no Dzjansu Ķīnā uz Dubaiju Apvienotajos Arābu Emirātos. Jāpiebilst, ka vēl nesen tika plānots, ka kuģis veiks to pašu maršrutu, ko pirmais Titāniks bija iesācis – no Sauthemptonas Lielbritānijā uz Ņujorku ASV, tomēr plāni mainīti.

Lai arī paziņojums par pirmo braucienu un tā maršrutu ir bijis, biļetes "Blue Star Line" mājaslapā iegādāties varēšot tikai tad, kad tas tiks oficiāli apstiprināts. Tomēr jau tagad zināms, ka interese par ceļojumu uz tā esot liela.

Foto: Publicitātes attēli

Ideja par "Titānika" atdzimšanu pieder austrāliešu miljardierim Klīvam Palmeram, kura milzu projekts – Juras laikmeta atrakciju parks – tika slēgts pērn, divus gadus pēc atklāšanas, raksta The Telegraph.

"Titāniks" tika uzbūvēts 1912. gadā un piederēja rēdereja White Star Line. Tolaik tas tika uzskatīts par modernāko un varenāko laineri pasaulē. "Titānika" nogrimšana ir viena no lielākajām kuģa katastrofām jūrniecības vēsturē. Vairāku nelaimīgu sakritību dēļ notika traģēdija, un dzīvības zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!