Foto: Shutterstock

Šķiet, Turcijai ir izdevies atrast labāko līdzsvaru starp pakalpojumu kvalitāti un cenu. Atpūta Turcijā ir pieejama, baudāma, un cilvēki to arī dara - dodas uz Turciju atkal un atkal. Taču kā izvēlēties kūrortu un viesnīcu no tūkstošiem? Piemērotāko izvēli savā skatījumā piedāvā izdevums The Guardian.

1. Aral Tatil Ciftligi (Bozdžaada)


Foto: Publicitātes foto

Šis ģimenes uzņēmums ir kaut kas pa vidu starp vīnu darītavu un kūrortu uz salas. Tas atrodas uz Bozdžaadas salas Egejas jūrā. Līdz pat 20. gadsimta deviņdesmitajiem gadiem ārvalstu tūristus te neviens ij acī nebija redzējis. Tagad te tūristi tiek pat īpaši gaidīti, viesnīcas istabas ir nesen piedzīvojušas remontdarbus, vairākums logu veras tieši uz dārzu.

Saimniecības platība (14 tūkstoši kvadrātmetru) ļauj bērniem brīvi skraidīt un spēlēties ar tipiskiem lauku ciema dzīvniekiem. Gados pieaugušākiem viesiem te ir tenisa galdi, šūpuļtīkli un lapene, kas izcirsta mandeļu koka stumbrā, tiek organizētas arī jogas nodarbības, vīnu degustācijas un ēst gatavošanas nodarbības.

+90 286 697 8357, araltatilciftligi.com, cenas - sākot no 100 eiro par nakti, brokastis iekļautas. Bērniem līdz 7 gadiem - bez maksas.

2. Oreo Hotel (Кaša)


Kaša atrodas vairāk nekā 150 kilometru attālumā no Antālijas un Dalamanas, kas padara to par diezgan izolētu vietu. Oreo Hotel no šī fakta gūst daudz priekšrocību, piedāvājot viesiem lērumu dažādu veidu āra aktivitāšu - no izbraucieniem kajakos pa jūru gar senām drupām, kas datētas ar 2. gadsimtu (izklaide viesiem, kas vecāki par 12 gadiem), līdz piedzīvojumiem apkārtējos mežos (5 gadi un vecāki bērni).

Istabas viesnīcā ir salīdzinoši vienkāršas, bet lielākajai daļai no tām ir balkons un skats uz jūru. Numuriem lielākam skaitam cilvēku šī prieka gan nav, bet izeja ir kombinēt vairākus mazākos numurus, iesaka "Guardian". Viesnīcai ir arī savs baseins un peldētava pavisam mazajiem atpūtniekiem.

+90 242 836 2220, oreohotel.com, no 68 eiro, brokastis iekļautas. Bērniem līdz 7 gadiem - bez maksas, vecākiem bērniem - puscena.

3. Hotel Aphrodite (Bozburuna)


Foto: Publicitātes foto

Šajā mazajā ostas pilsētā parasti pietauvota miljardiera Billa Geitsa jahta, taču šis fakts nepadara to par dramatiski dārgu vietu. Tā joprojām ir tradicionāla turku pilsēta 45 kilometru attālumā no Marmarisas. Viesnīca atrodas uz dienvidiem no pilsētas centra - 22 numuri ir kā pārklāti ar zaļiem kokiem un vīnogulājiem, katram numuram ir sava terase. Jūra ir vien lēciena attālumā no viesnīcas. Omulīgā viesnīca organizē arī regulārus laivu izbraucienus, pārgājienus apkārtējos kalnos un bārbekjū pasākumus.

+90 252 456 2268, hotelaphrodite.net, no 70 eiro, bērniem от 7 līdz 11 gadiem atlaide 25%, no 2 līdz 6 gadiem — puscena, zīdaiņiem par brīvu.

4. Turan Hill Lounge (Kabakas ieleja)


Foto: Publicitātes foto

Par spīti tam, ka komplekss atrodas tikai 15 kilometru attālumā no Oludenizas, kas ir viens no slavenākajiem kūrortiem Turcijā, te nav tik viegli nokļūt. Pēdējos kilometrus nāksies pievārēt ar taksometru. Bet tas ir tā vērts - koka mājiņas rotātas ar spilgtām turku tekstīlijām, koka pludmales krēsli izraibināti ar tradicionālajiem izšūtajiem spilventiņiem, te ir lielisks skats uz vēl lieliskāku pludmali. Peldieties baseinā un tad izmēģiniet vietējo bufeti, kuras darbinieki būs priecīgi apmierināt pat visprasīgākos ēdējus visā pasaulē. Viesiem te tīk arī izstaigāt oleandru un olīvu audzes un doties uz tuvējo ūdenskritumu, pa ceļam apstājoties, lai apbrīnotu daudzos dabīgos dīķus.

+90 252 642 1227, turanhilllounge.com, no 50 eiro. Bērniem līdz piecu gadu vecumam - bezmaksas. Jūlijā un augustā iespējams palikt miminums uz trim naktīm.

5. Incirliev (Аlačati)

Foto: Publicitātes foto

Alačati pilsēta pazīstama kā vindsērfinga Meka, pateicoties lieliskai lagūnai, kas atrodas netālu. Augošā popularitāte padarījusi šo kūrortu par vienu no hipsterīgākajām vietām Turcijā, tāpēc cenas šeit ir augstas. Incirliev ("Vīģes koks") piedāvā labu atpūtu telpās, kas mēbelētas un dekorētas tradicionālā stilā, kā arī ar antīkām mēbelēm. Šeit tiek pasniegtas sātīgas brokastis, pat pārlieku - olu kultenis, pankūkas ar mājās gatavotiem ievārījumiem. Pagrabstāvā ir telpa spēlēm. Viesnīca atrodas pilsētas centrā, padarot to par ideālu "bāzi", lai uz savu roku dotos neatkarīgos sirojumos pa apkārtējām vietām.

+90 232 716 0353, incirliev.com, no 145 eiro (220 — par četrvietīgu ģimenes istabu).

6. Patara Delfin Hotel (Patarа)


Foto: Publicitātes foto

Patara ar savu 15 kilometrus garo pludmali ir viens no visizstieptākajiem piekrastes kūrortiem Turcijā, kā arī viena no svarīgākajām ostām reģionā. Visapkārt izkaisītas romiešu laika drupas un amfiteātri - vēstures mīļotāji būs apmierināti. Dabas cienītāji būs priecīgi uzzināt, ka tuvumā dzīvo jūras bruņurupuči, kas karstās vasaras naktīs atstāj piekrastes smiltīs olas. Viesnīca Patara Delfin Hotel ir viena no labākajām šajā reģionā, tā piedāvā ģimenes numurus (ar virtuvi ) un četrvietīgus apartamentus viesiem. Bezmaksas transports vadā viesus uz pludmali, viesnīca īpašnieks regulāri organizē izbraucienus pa vietējo upi un bārbekjū pie viesnīcas baseina.

+90 242 843 51 20, pataradelfinhotel.com, ģimenes numuri no 50 eiro, brokastis iekļautas.

7. Naya (Bujukada)


Pati lielākā no Prinču salām atrodas 1,5 stundas prāmja brauciena attālumā no Stambulas. Uz apkārtējiem ceļiem te absolūti nav automašīnu, tāpēc bērni var droši skraidīt apkārt. Apmetieties viesu namā Naya, kas atrodas uz dienvidiem no galvenās salas pilsētas. Numuri, protams, aprīkoti ar elektrību, taču dominē svečturi, koka grīdas un visai jocīgas mēbeles. Māju ieskauj dārzi, kuros ir pa pilnam vietas pastaigām un spēlēm, ir arī neliels dīķis ar peldēšanai piemērotu ūdeni. Labākais veids izpētīt salu - doties ceļā ar velosipēdiem vai pajūgā, ko velk zirgi. Sala ir slavena arī ar tās klosteri un lieliskiem pludmales klubiem.

+90 216 382 4598, nayaistanbul.com, no 80 eiro ar brokastīm, vienam bērnam līdz 14 gadiem bez maksas, par katru nākamo — 40 eiro.

8. Kelebek Cave Hotel (Göreme)


Goreme pazīstama ar tuvumā esošo Nacionālo parku, kā arī ar to, ka ir kristiešu reģiona centrs Turcijā - apvidū ir vairāk nekā 400 baznīcu, tai skaitā ļoti senas un ievērojamas. Savukārt Kelebek Cave Hotel ir ēka, vai atgādina stilizētu akmens ēku no pagātnes vai arī alas, kādu te tuvumā tiešām netrūkst. Jebkurā gadījumā - numuri te pat no iekšienes ir apdarināti ar vēsu akmeni, kas nāk no vietējām akmeņlauztuvēm. Viesnīcā ir jauns peldbaseins un tradicionālā turku pirts (izvietota alā, protams). Viesnīca organizē ekskursijas pa apkārtni, ieskaitot izbraucienus zirga pajūgos uz vietējām bioloģiskajām saimniecībām pēc ne mazāk bioloģiskas pārtikas.

+90 384 271 2531, kelebekhotel.com, no 55 eiro, brokastis iekļautas. Par katru bērnu — +20% pie rēķina. Četru cilvēku ģimenei derēs tikai lielie numuri (no 84 eiro+ 20% par katru bērnu).

9. Canada Hotel (Cirali)


Foto: Publicitātes foto

Viesnīca atrodas tieši citrusu birzs viducī un ir ideāla "māja- bāze", lai dotos reidos uz apkārtnes apskates vietām. Un apskatīt te ir ko - no dabīgas "mūžīgās uguns", kas raujas ārā no zemes līdz senās Grieķijas laika drupām. Arī viesnīcā netrūkst izklaižu - galda teniss, peldbaseini (arī bērnu), riteņbraukšana, jo velosipēdus te izsniedz nekavējoties un pilnīgi bez maksas. Pludmale atrodas 10 minūšu gājiena attālumā.

+90 242 825 7233, canadahotel.net, no 60 eiro,broakstis iekļautas, par katru bērnu 15 eiro. Līdz 6 gadiem - bez maksas. Bungalo uz četriem — no 90 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!