Foto: Vida Press

Amatierfotogrāfs Alekss Robčiukss (Alex Robciuc) iemūžinājis brīnišķīgas Transilvānijas lauku ainavas, raksta "Vida Press".

Transilvāniju varētu dēvēt par Rumānijas sirdi. Tā vislabāk zināma pēc nostāstiem par grāfu Drakulu, kurš tur it kā mitinājies. 

Transilvānijas lauki šķiet tikpat mežonīgi un neizdibināmi, bet tai pašā laikā fascinējoši skaisti – fotogrāfijās redzami vējaini lielceļi, neskarti meži un kalnu takas, sārtoties sākuši koki, kā arī miglas un blāvu saules staru ieskautas baznīcas.

Alekss, kurš ikdienā ir biroja darbinieks, stāsta: "Dzīvoju brīnišķīgā Rumānijas daļā, Marmurē, un regulāri dodos pie dabas, lai iemūžinātu skaistas ainavas."

Aleksam patīkot iemūžināt dažādu gadalaiku un dienas momentu gaismas un krāsas. Šīs fotogrāfijas uzņemtas vairāku gadu garumā, un kolekcija visu laiku tiekot papildināta, jo fotogrāfs mēdzot no rīta piecelties pulksten piecos un doties kalnos "sagūstīt" to skaistumu.

Transilvānija ir vēsturisks reģions Rumānijas ziemeļaustrumu daļā, ko pārsvarā apdzīvo rumāņi un ungāri. Austrumos un dienvidos to no pārējās Rumānijas norobežo Karpatu kalni.

themecircle.net

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!